Hina/ Tomislav Pavle

HDZ položio vijence i zapalio svijeće na Mirogoju za blagdan Svih svetih

U povodu blagdana Svih svetih izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), predvođeno glavnim tajnikom Gordanom Jandrokovićem, položilo je u utorak vijence i zapalili svijeće na groblju Mirogoj i to kod Zida boli, kod Središnjeg križa te na grobu dr. Franje Tuđmana, prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a, a u izaslanstvu su bili visoki stranački dužnosnici i ministri u Vladi RH.

Jandroković je novinarima izjavio da je izaslanstvo HDZ-a još jednom izrazilo svoju zahvalnost i počast svima onima koji su svoje živote dali za našu slobodu i hrvatsku Domovinu. Obišli smo grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, Zid boli a poklonili smo se i kod Križa  i sjetili se svih hrvatskih branitelja, rekao je.

Na novinarski upit zašto izaslanstvo HDZ-a, kao ni jučer predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nije položio vijenac kod grobnice Narodnih heroja, odgovorio je kako svake godine imaju svoj tradicionalni put Zid boli, grob dr. Tuđmana, Središnji križ i nema tu nikakvih posebnih sadržaja.

Komentiraj