U Karlovačkoj je županiji HDZ u drugome izbornom krugu osvojio izvršnu vlast u Karlovcu, Ozlju i Draganiću, ali ne u Dugoj Resi i Ogulinu.

Izvršna vlast u Gradu Karlovcu ostala je u rukama HDZ-a jer je u nedjelju, u drugom krugu izbora pobijedio Damir Mandić (HDZ) sa 52,82 posto glasova, dok je nezavisni Davor Petračić, poduprt i SDP-om, osvojio 45,37 posto birača.

Mandiću će vođenje gradom olakšati činjenica da u Gradskom vijeću, kako je rekao, imaju većinu kroz listu HDZ-HSLS, a na konstituirajućoj će sjednici većini prići i Dubravko Delić s liste Umirovljenici zajedno.

U pobjedničkom govoru u stožeru HDZ-a Mandić je istaknuo da im predstoji rad za Karlovac i njegove građane i da je važno stvoriti klimu suradnje i optimizma.

“Ono što nam predstoji, već od sutra, je rad, rad i samo rad. Ovaj rezultat daje nam obvezu da da nastupamo hrabro u interesu svih građana, ali da pri tom budemo politički ponizni i otvoreni prema svima. Bitno mi je, zaista, da stvorimo klimu suradljivosti i optimizma, te da u četiri godine svi mi i naši oponenti sve radimo za Karlovac i njegove građane”, rekao je Mandić

Gradonačelnikom Ogulina u drugom je izbornom krugu postao Dalibor Domitrović (SDP-HNS) jer je osvojio 49,75 posto glasova i pobijedio Sanju Marković (HDZ), iako za samo 1,44 posto glasova više. Neubačenih ili nevažećih je glasova bilo 1,94 posto. Marković je bila kandidatkinja koalicije HDZ-HSS-HSLS-HSU, koja je u prvom izbornom krugu osvojila 6,5 posto glasova više od Domitrovića.

To je prvi put da gradonačelnik Ogulina nije iz HDZ-a, a građane će u Gradskom vijeću predstavljati 37,27 posto vijećnika s liste HDZ-HSS-HSLS-HSU, njih 24,30 posto s liste SDP-HNS, 14,15 posto s liste nezavisnog vijećnika Željka Stipetića i 6,53 posto iz Demokratskog savez Srba (DSS).

Grad Ozalj će i u sljedeće četiri godine voditi Gordana Lipšinić (HDZ), jer je za nju glasalo 55,06 posto birača, dok je protukandidatkinja Irena Šimunić (SDP) osvojila 43,32 posto glasova.

U sastavu Gradskog vijeća bit će 37,72 posto vijećnika iz HDZ-a, 33,84 posto s koalicijske liste SDP-HNS-HSU, te dviju nezavisnih lista, uz Damira Vergotas (9,53 posto) i Igora Kalčića (9,36)

Grad Duga Resa i dalje će voditi HSS, nakon dugogodišnje vladavine HDZ-a , jer je Tomislav Boljar (HSS) osvojio 60,99 posto glasova, a protukandidatkinja iz HDZ-a Dijana Zadrović 37,27 posto. U Gradskom vijeću je 30,45 posto vijećnika iz HDZ-a, 28,39 posto iz HSS-a, 10 posto iz koalicije SDP-HSU, 7,98 posto Živog zida, 7,28 posto nezavisnog nezavisnog Zorana Vilovića, te 5,25 iz Akcije umirovljenici zajedno.

U Općini Draganić pobijedio je Stjepan Bencetić (HDZ) sa 57,56 posto glasova, dok je protukandidat Anđelko Misir (SDP) osvojio 40,02 posto glasova.

Komentiraj