Patrik Macek/PIXSELL

HDZ-ovci upozoravaju Oreškovića: “Ako je razuman, promislit će o tome što će reći u Saboru”

Niti HDZ niti SDP još nisu skupili i pokazali 76 glasova koje prikupljaju već skoro dva tjedna za smjenu Oreškovića, odnosno raspuštanje Sabora.

HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević jučer je tijekom obraćanja novinarima nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a kazao da HDZ ima apsolutnu većinu koja će podržati novu Vladu na čelu s aktualnim ministrom financija Zdravkom Marićem te da će se glasanje o povjerenju premijeru Oreškoviću održati u četvrtak. Premijer, pak, najavljuje da će se braniti u Saboru i odluku o svojoj sudbini prepustiti zastupnicima.

Član Predsjedništva HDZ-a Oleg Butković uputio je sinoć upozorenje sadašnjem premijeru.

“Činjenica jest da gospodin Orešković nema podršku stranke koja ga je predložila za ovu funkciju. On ako je razuman, a ja mislim da jest, promislit će prije dolaska u Hrvatski sabor, o svojoj raspravi i o svemu onom što će govoriti”, kazao je Butković za Dnevnik Nove TV.

“Potrebna nam je stabilnost, potrebna nam je situacija u kojoj će Vlada moći što prije krenuti u reforme, snažnije krenuti u reforme i u realizaciju svih projekata da bi pojačali taj trend koji je počeo ići prema boljem. U ovom trenutku nismo razgovarali o funkcijama, nismo govorili o tome tko će što biti u novoj Vladi. Bitno nam je da izađemo iz ove situacije i ponavljam još jednom, da se formira jedna stabilna većina”, kazao je Butković.

I dalje je branio ranije navode svoje stranke da imaju 76 ruku u Saboru potrebnih za formiranje nove Vlade nakon rušenja Oreškovića.

“Da nemamo 76 ruku i da nismo uvjereni u to, ne bismo niti predložili kandidata za premijera, gospodina Marića. Pričekajmo rasplet ove situacije”, rekao je.

Komentiraj