HDZ-ovac fizički nasrnuo na SDP-ovca: ”Progutat će te noć”

Matija Topolovec/PIXSELL

Nakon jučerašnje sjednice Općinskog vijeća Općine Zlatar Bistrica pred zgradom Općine fizički je napadnut zamjenik općinskog načelnika, član SDP-a, Dražen Mikulec, izvijestili su u četvrtak iz Županijskog odbora SDP-a Krapinsko-zagorske županije.

U priopćenju se navodi kako je povod za napad te vrijeđanje načelnika Općine i drugih članova Općinskog vijeća (u kojem SDP s koalicijskim partnerima ima dvotrećinsku većinu) bila izmjena Prostornog plana općine.

“S gnušanjem osuđujemo ovakav primitivni, ali i opasan čin kojim se, u trenutku kad se demokratske odluke legalnih tijela lokalne samouprave ne sviđaju pojedinim grupacijama, pokušava nasiljem i prijetnjama prisiliti Vijeće da pogoduje nečijim interesima. Valja napomenuti da su općinski vijećnici već danima ranije, čak i u svojim domovima, bili izloženi prijetnjama i pritiscima od istog kruga ljudi, što govori da se nije radilo o slučajnom incidentu, nego planiranom činu s jasnim motivom da se utječe na način njihova odlučivanja na sjednici Vijeća. Napadnuti zamjenik načelnika, na sreću, prilikom ovog divljačkog ispada nije teže ozlijeđen, no ostaje nam se zapitati: što je sljedeće? Možemo li očekivati još gore napade, batinanje i ubojstva političkih suparnika ili onih koji rade u interesu javnosti? Poruka ‘Progutat će te noć!’, koju je napadač izvikivao prilikom pokušaja davljenja općinskog dužnosnika zastrašujuća je i upućuje nas da smo na korak do takvih scenarija”, kažu u krapinsko-zagorskom SDP-u.

Istaknuli su kako je izravni počinitelj bio na izbornoj listi stranke koja na državnoj razini obnaša vlast te pozvali predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića “da se na odgovarajući način očituje o ovom nedemokratskom i necivilizacijskom činu nasilja”.

Napadnuti SDP-ovac u četvrtak je incident opisao za Dnevnik.hr. “Na mene je uspio nasrnuti pojedinac, došlo je do pokušaja davljenja, stavio mi je ruke oko vrata nakon čega su i ostali vidljivi tragovi. Srećom, u njegovoj grupi bilo je normalnih ljudi pa su ga spriječili u tome”, rekao je Mikulec.

Dodao je kako je u šoku te da više ne zna što bi mogao očekivati.

SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić u četvrtak je rekao kako oštro osuđuje ovaj incident. “Oštro osuđujem grubi nasrtaj kandidata HDZ-a s liste HDZ-a u općini Zlatar Bistrica koji je fizički nasrnuo na našeg zamjenika načelnika. Nasilnik je završio u policiji, dakle u istražnom zatvoru jer je prijetio”, poručio je.

Komentiraj