HDZ-ova načelnica mora u cijelosti vratiti 72.000 eura kredita za kupnju stana

HDZ-ova načelnica općine Lovreć Anita Nosić živi u očevoj vili s bazenom u Lovreću. U Zagrebu je uz poticaje kupila stan kako bi imala gdje biti kada poslovno dolazi u Zagreb, pišu 24 sata. Podigla je kredit od 80.000 eura za stan od ukupno 57 kvadrata, a porezni obveznici plaćali su joj dvije godine pola rate kredita. Dosad je iz proračuna za subvenciju potrošeno oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice kredita je 72.000 eura koji će joj sada odjednom doći na naplatu. Ako ne plati, banka koja je odobrila kredit, zaplijenit će joj stan.

“APN će obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku trideset dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun”, poručili su iz Ministarstva.

Već dvije godine plaćala je pola rate kredita, dok je druga polovica subvencionirana iz državnog proračuna.Dosad je iz proračuna za subvenciju otišlo oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice kredita je 72.000 eura. Sada će joj odjednom doći na naplatu. Ako ne plati, stan plijeni HPB koji je odobrio kredit.

Nosić se ranije našla u središtu afere HDZ-ovca Milijana Brkića koji je bio pod istragom da je nezakonito presretao njezinu komunikaciju s nekim muškarcem, kako je pisao Nacional. Optužnica na kraju nije podignuta. Sporni stan u Zagrebu nalazi se u Brkićevu susjedstvu.

Komentiraj