HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu dr. Hrstić: “Istra može postati još bolje mjesto za život”

HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu dr. Irena Hrstić predala je u četvrtak poslijepodne kandidacijsku listu Županijskom izbornom povjerenstvu rekavši kako je prikupila 4.800 potpisa koji su joj “veliki vjetar u leđa i motivacija za političku borbu koja predstoji”.

“Pokazali smo snagu i spremni smo raditi na buđenju Istarske županije”, poručila je Hrstić.

Dodala je da se u Istri dobro živi ali “kada se gleda iz perspektive zapada onda vidimo da se može puno više i puno brže nego sad” jer Istra treba biti pokretač razvoja.

Osvrnuvši se na izjavu IDS-ovog kandidata za župana Borisa Miletića kako ona može puno više dati građanima kao liječnica nego kao HDZ-ovka, dr. Hrstić je uzvratila kako profesionalni političari često strahuju od protivnika koji su se već dokazali u svojim profesijama.

“U politiku se uključujem jer vjerujem da svojim iskustvom mogu doprinijeti razvoju naše županije i probuditi Istru. I bez stranke sam i dalje liječnica, a što bi Boris Miletić bio bez IDS-a” zapitala se Hrstić dodavši kako “znanjem, marljivošću i stručnošću njezinog tima Istra može puno dobiti”.

Stoga je izrazila zadovoljstvo što je ovih dana primijetila da u Istri postoji optimizam i kritična masa ljudi koji žele promjene, jer te županija “zaslužuje puno više od vodstva koje se uspavalo i koje upravlja na autopilotu bez ikakve vizije i perspektive za daljnji rast u bilo kojem segmentu”.

“Kroz projekt revitalizacije željeznice, osnivanje osnovne i srednje međunarodne škole, kroz bolju apsorpciju EU sredstava Istra može postati još bolje mjesto za život u kojem će ljudi, ne samo ostajati nego i doseljavati”, zaključila je HDZ-ova kandidatkinja za istarsku županicu Irena Hrstić.

Kandidat za dožupana Istarske županije Diego Antončić kazao je kako je program za ove izbore osim na modernizaciji željeznice temeljen i na završetku pulske bolnice i dovođenju medicinskog fakulteta u Pulu, međunarodnoj osnovnoj i srednjoj školi, Istri kao IT regiji, održivom turizmu, prepoznatljivoj poljoprivredi, raznolikosti istarskog gospodarstva.

Komentiraj