HDZ-ov saborski zastupnik: “Presuda Vrhovnog suda nema veze sa sadašnjim vodstvom stranke”

Saborski zastupnik HDZ-a Damir Habijan izjavio je za N1 kako pravomoćna presuda Vrhovnog suda, kojom je potvrđena odgovornost HDZ-a za kazneno djelo, “nema nikakve veze sa sadašnjim vodstvom stranke”.

Vrhovni sud potvrdio presudu za Fimi mediju i proglasio HDZ krivim

“Odluku sam tek sada vidio. Prije svega kao odvjetnik ne mogu nešto komentirati nešto s čime nisam do kraja upoznat. Teško mi je komentirati bilo što. Svi znamo da se navedeni predmet vodi na razdoblje do 2004. do 2009. Sve te radnje nemaju nikakve veze sa sadašnjim vodstvom stranke, s bilo kime tko sada vodi stranku”, rekao je Habijan dodajući da bi bilo neozibljno da sada komentira presudu.

“Mogu reći svoj stav kao pravnik. Stalno se nameće da je HDZ zločinačka organizacija. To je epitet koji zaista ne stoji, govorim s pravnog stanovišta. Recimo, imate trgovačko društvo i direktora koji je proglašen krivim. U zakonu stoji da će i sama pravna osoba biti odgovorna, ne kriva. Ne možemo govoriti da je bilo koja pravna osoba zločinačka organizacija. To pravno ne stoji.. Ostalo stvarno ne mogu komentirati jer nisam još upoznat s detaljima presude, bilo bi neozbiljno”, dodao je Habijan.

Rekao da “svi postupci Vlade u posljednjih nekoliko godina pokazuju da postoji stvarna volja za borbu protiv korupcije”.

Komentiraj