HDZ-ov Ivan Radić u Osijeku ne isključuje ni suradnju sa SDP-om

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić, koji je pobijedio u prvom krugu, najavio je u ponedjeljak da ga ne zanimaju osobni napadi Domovinskog pokreta, čiji će mu se kandidat Berislav Mlinarević suprotstaviti u drugom krugu.

”To je kampanja koja me ne zanima”, kazao je Radić o osobnim napadima iz DP-a za dnevnik.hr. “Neću i ne želim voditi takvu kampanju. Osječani su umorni od podjela i svađa. Što Mlinarević misli o meni ili ja o njemu je najmanje što građane zanima”, komentirao je Radić.

Otkrio je da će ministar Oleg Butković idući utorak doći u Osijek i donijeti ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u iznosu 93 milijuna kuna za podvožnjak, kao i ugovor o dodjeli 13 autobusa.

Osvojio je 13 mandata, a za većinu mu je potrebno 16. Što se koalicije tiče, Radić ističe da je prvenstveno zadovoljan rezultatima. ”Vrlo brzo ćemo imati stabilnost u Gradskom vijeću. Stabilnost je ono što gradu treba. Razgovaramo sa svima i ubrzo ćemo sasvim sigurno imati većinu”, uvjeren je Radić.

Prethodnik, Ivica Vrkić, imao je veliku većinu. Postoji li mogućnost koalicije HDZ-SDP, Radić je kazao kako je u predizbornoj kampanji govorio da očekuje podršku svih vijećnika u Gradskom vijeću. ”Projekti koje smo predložili u programu su za dobrobit Osječana i Osječanki, bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju”, istaknuo je.

Bio je najžešća oporba Vrkiću u Gradskom vijeću, a on ga je podržao na ovim izborima. ”Vodili smo konzistentnu politiku protekle četiri godine, kao što ćemo i narednih četiri. Afirmativnim primjerom. Četiri godine smo ukazivali na probleme u Osijeku i nudili rješenja. Kada preuzmem odgovornost – pozvat ću sve bivše gradonačelnike na kavu. Smatram da je svaki dao doprinos gradu i da savjetima mogu puno pomoći”, kazao je Radić te se zahvalio Vrkiću na podršci.

”Za uspješan mandat potreban je uspješan tim. Dijeliti ljude po bilo čemu, pa i po godinama, nema smisla. Mi na izbore izlazimo otvoreno i afirmativno, inadam se da će građani to prepoznati i u drugom krugu”, optimističan je Radić.

Komentiraj