HDZ-ov Branko Dukić postao novi gradonačelnik Zadra

HINA/ ua

HDZ-ov kandidat Branko Dukić novi je zadarski gradonačelnik. Naime, osvojio je 51,20 % glasova te time ostvario pobjedu već u prvom krugu.

Dukić je po struci ginekolog. Predsjednik je zadarske Lige protiv raka, a na ginekologiji zadarske Opće bolnice počeo je raditi 1995. godine. U kratkom životopisu stoji da je rođen u Zadru, u Rijeci je diplomirao na Medicinskom fakultetu te je u tom gradu i specijalizirao ginekologiju i opstetriciju.

Dukić je 13 godina rukovoditelj Odjela ginekologije i opstetricije u zadarskoj Općoj bolnici.

U politiku je ušao još 2006. godine. Bio je dva puta predsjednik lokalnog Mjesnog odbora, no šira javnost za njega je prvi put doznala kad je HDZ odlučio da će upravo on biti njihov kandidat za gradonačelnika Zadra, umjesto Božidara Kalmete.

“Zadru se uspjeh nije dogodio preko noći, dogodio se zahvaljujući kontinuiranom, predanom zajedničkom radu građana i naših timova, kao i svih dosadašnjih gradonačelnika, i taj kontinuitet ćemo svakako nastaviti”, izjavio je Dukić nakon što ga je HDZ jednoglasno proglasio kandidatom za gradonačelnika Zadra dodavši kako je vrijeme da se u potpunosti posveti gradu koji voli.

Komentiraj