HDZ odgovorio Mostu i SDP-u: “U Grmoje su kratke noge! Očajnička borba protiv neovisnosti pravosuđa”

Iz HDZ-a su reagirali na navode mostovog Nikole Grmoje koji je kazao kako su uhićenja u Međimurju paravan za aferu u Kutini u koju su upleteni članovi HDZ-a.

Reakciju HDZ-a koju su objavili na Facebooku prenosimo u cijelosti:

“Most i SDP zajedno u očajničkoj borbi protiv neovisnosti pravosuđa & razotkrivanja kriminala!

Kako kaže izreka iz doline Neretve: U Grmoje su kratke noge! Tako bi se najjednostavnije mogla ocijeniti još jedna zlonamjerna laž MOST-ova zastupnika, koji insinuira da su današnja uhićenja u Međimurju politički motivirana s namjerom da “skrenu pažnju s afere u Kutini”.

S čega smo “skretali pažnju” kada je 29. svibnja prošle godine, jedva mjesec dana prije parlamentarnih izbora 2020., privedena Josipa Rimac?

Ili kada je početkom godine USKOK naložio policiji izvide u slučaju Ive Žinića. Da “HDZ vlada pravosuđem”, kako stalno insinuiraju SDP i MOST, zar bismo si takvu “reklamu” priuštili u trenucima dok tražimo povjerenje za novi mandat?

Grmoja i njegov oporbeni kolega Arsen Bauk danas su se razotkrili kao zaštitnici kriminala & borci protiv razotkrivanja nezakonitosti. Smeta im činjenica da je pravosuđe u Hrvatskoj danas neovisno, jer to očito nije bio slučaj u mandatu prijašnje, SDP-ove Vlade.

Kako navode mediji, SDP-ov saborski zastupnik i bivši čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač sumnjiči se da je inscenirao prijetnje smrću u svrhu kampanje za lokalne izbore 2021. Tada mu je, dok je izgleda besramno glumio plačući pred kamerama zbog „primljenih prijetnji”, podršku došao dati predsjednik SDP-a Peđa Grbin.
Čekamo Grbinovu reakciju – da vidimo hoće li i on, kao njegov Bauk, dovoditi u pitanje borbu protiv kriminala ili će tražiti odgovornost svojih stranačkih kolega. Jer dosad je Grbin, i to kao pravnik, u više rasprava pao na ispitu iz prava, licemjerno štiteći svoje drugove”, naveli su iz HDZ-a.

Zbog kutinske afere gradonačelnik najavio ostavku i istupanje iz HSLS-a: “Ne mogu obnašati nikakve dužnosti”

Gradonačelnica Čakovca i bliska suradnica uhićenog Posavca: “Iznenađeni smo i ne možemo vjerovati”

Komentiraj