HDZ odgovorio Grmoji: “Koji licemjeri! U drugima traže krivce za poraz”

Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) u utorak je na društvenoj mreži odgovorila saborskom zastupniku Mosta Nikoli Grmoji, koji je nešto ranije izjavio da je zapravo premijer Andrej Plenković autor platforme Možemo!.

Iz HDZ-a su poručili da je Grmoja licemjeran i da aboravlja da je upravo Most u Splitu koalirao s Možemo! te da njegova stranka, koja slovi kao desnica, oduvijek ulazi u koaliciju s ljevicom.

“Koji licemjeri! Most u Splitu koalira s Možemo, pa sad lažno optužuje HDZ!

Nakon što je Most još jednom u gradu svog nastanka, i to u 1. krugu izbora, potučen do nogu od HDZ-a i Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića, a i nakon što je čelnik te stranke Božo Petrov, unatoč podršci SDP-a, izgubio izbore za dubrovačko-neretvanskog župana od Nikola Dobroslavić, opet se potvrdila dobro znana izreka iz doline Neretve – U Grmoji su kratke noge!

Tako je politički tajnik Mosta krivca za izborni debakl pronašao u Andrej Plenković, optuživši ga ni manje ni više nego za to da on stoji iza projekta Možemo „kako bi sačuvao rejting HDZ-a“.

No osim što Grmoja u drugima traži krivce za poraz, on licemjerno „zaboravlja“ da je njegov Most u Splitu u koaliciji upravo s Možemo (i SDP-om) sa ciljem da se dvojcu Puljak/Ivošević osigura većina u Gradskom vijeću! Očito Grmoja pokušava skrenuti pozornost javnosti s te činjenice.

„Zaboravlja“ i to da je upravo Most, iako na papiru desna politička opcija, oduvijek ulazio, a i sada ulazi, u saveze i uzajamne potpore sa strankama i kandidatima ljevice – od toga da su u Sisku držali većinu notornoj SDP-ovoj gradonačelnici pa do toga da su danas u koaliciji sa SDP-om u Šibensko-kninskoj županiji.

Uostalom, Most je u 2. krugu predsjedničkih izbora pomogao Milanoviću protiv Kolinde Grabar-Kitarović & omogućio kandidatu ljevice, koji sad želi destruirati Knin kao simbol pobjede u Domovinskom ratu, da dospije na Pantovčak”, poručili su.

Nikola Grmoja: “Plenković je zapravo autor platforme Možemo!”

Komentiraj