HDZ odgovorio Biljani Borzan: “Neka brine o sunovratu SDP-a i vlastitim luzerima”

Hrvatska demokratska stranka u srijedu je putem društvene mreže Facebook odgovorila SDP-ovoj europarlamentarki Biljani Borzan, koja je ranije danas na N1 televiziji, komentirajui obnovu nakon potresa, rekla da se premijer Andrej Plenković ‘u luzerskoj situaciji išao prikazati frajerom’.

Objavu HDZ-a u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Tko o čemu – SDP s 12% potpore o luzerstvu!

Tvrdili su da „Hrvatska neće dobiti sredstva za obnovu jer se zahtjev neće stići poslati Europskoj komisiji“, no Vlada predvođena Andrejem Plenkovićem osigurala je rekordni novac iz Fonda za solidarnost Europske unije za sanaciju posljedica potresa i u Zagrebu i na Banovini.

Stoga dežurna „dušebrižnica“ Biljana Borzan ne mora brinuti o iskorištavanju tih sredstava za koja smo se izborili, jer će sva, do posljednjeg centa, biti – iskorištena. Isto kao što smo i ugovorenost sredstava iz fondova EU od mizernih 9%, koliko je imala SDP-ova Vlada, podigli na – 122%!

Neka gđa Borzan, kojoj se stranka raspala ne samo u Slavoniji, više brine o sunovratu SDP-a i vlastitim luzerima!”, napisali su iz HDZ-a.

Podsjetimo, Borzan je komentirala izjavu šefa Fonda za obnovu Damira Vanđelića, koji je prije nekoliko dana rekao da je od 650 milijuna kuna, na obnovu od potresa dosad potrošeno samo 40 milijuna te da, nastavi li se ovim tempom, novac nećemo uspjeti potrošiti.

“Premijer se u luzerskoj poziciji išao prikazati frajerom koji može dići slušalicu, nazvati predsjednicu EK-a i riješiti stvar”, rekla je Borzan i dodala da se radi o tome da smo se dosad pokazali nedovoljno sposobnima da ono što nam je dodijelila EU, a na čemu se temelji i ocjena EU-a o našem gospodaskom rastu, nećemo moći iskoristiti.

“Ako je to zaista tako, možda će biti presedan da je neka država tražila produženje rokova za korištenje sredstava iz fonda solidarnosti koji se koristi u hitnim situacijama. I naravno da je za očekivati da ih neka država iskoristi brzo”, istaknula je europarlamentarka.

Biljana Borzan o obnovi: “Premijer se u luzerskoj poziciji išao prikazati frajerom”

Komentiraj