HDZ objavio kandidata za Split: “Bit ću obični Vice, gradonačelnik koji će prije doći vama nego vi meni”

Predsjedništvo i Gradski odbor HDZ-a Split odabrali su kandidata u utrci za splitskog gradonačelnika. Na predstojećim lokalnim izborima njihov kandidat bit će Vice Mihanović, predsjednik Gradske organizacije.

“Vice Mihanović posjeduje sve kvalitete potrebne za čelnu osobu Grada Splita: dugogodišnji rad u struci, iznimno poduzetničko iskustvo te višegodišnje uspješno vođenje gradskog kotara. Upravo to iskustvo i poznavanje problema koji muče građane našeg grada te sposobnost da te probleme riješi u najkraćem mogućem roku, izdvajaju ga od ostalih kandidata.

Vice Mihanović na unutarstranačkim izborima okupio je tim iskusnih ljudi s terena, koji su također upoznati s problemima i potrebama svojih sugrađana i koji imaju veliko upravljačko iskustvo”, objavio je Stipe Čogelja, potpredsjednik HDZ-a Split, inače glasnogovornik Izbornog stožera.

Prodavao cvijeće na pazaru

Vice Mihanović na svojoj Facebook stranici pojasnio je razloge zbog kojih je prihvatio kandidaturu.

“Splićanke i Splićani traže konkretan i ostvariv program s jasno zadanim rokovima izvršenja, program koji će, ne samo biti prekretnica za razvoj grada, nego će vrlo brzo poboljšati i osobni standard naših sugrađana. Split je mediteranski grad koji velikim dijelom živi na ulici. Naše ulice i trgovi su naš dnevni boravak. Onaj kandidat koji najbolje prepozna bilo tog našeg dnevnog boravka, koji bude znao slušati ljude, koji bude uključiv, bit će novi splitski gradonačelnik”, napisao je Mihanović.

Rekao je da je cijeli svoj život, od školovanja u osnovnoj školi “Vlado Bagat” na Bačvicama, srednje građevinske na Spinutu , odrastanja, sazrijevanja i studiranja na Pomorskom fakultetu, živio grad Split.

“Živio sam i njegov pazar kad sam sa 17 godina prodavao cvijeće da zaradim za džeparac. Živio sam ga i kad sam u Renaultu 4, u svojim poduzetničkim počecima razvozio zemlju za cvijeće, a živim ga i danas kad svakodnevno pokušavam pomoći mojim sugrađanima na Mejašima”, napisao je Mihanović.

Vice Mihanović. Photo: Facebook

 

Dodao je da je radeći više od dvadeset godina u Lučkoj upravi, podizanjem privatne tvrtke koju je od nule pokrenuo sa suprugom i vođenjem gradskog kotara posljednjih šest godina, stekao golemo životno i poslovno iskustvo, koje sada želi usmjeriti za dobrobit svih sugrađana.

“Samo onda kad osjetite stvarne probleme koji muče vaše prijatelje i susjede i kad znate da neki od njih nemaju riješene osnovne komunalne standarde poput vodovoda i kanalizacije, možete se ozbiljno uhvatiti ovog izazova. Nikada neću pristati na podjele između centra i periferije grada, na fetive, vlaje i bodule, a isto tako uvijek ću dignuti glas protiv toga da se manje vrijednima ocjenjuju oni naši sugrađani koji, za razliku od mene, nisu rođeni Splićani. Splićanin se postaje radom i djelima za ovaj grad, a ne samo rođenjem”, napisao je Mihanović.

Ništa od šoumena

“Ako tražite “šoumena”, nemojte glasati za mene. Ako tražite trgovca ili računovođu, birajte druge. Ako želite ideologa koji će baviti Drugim svjetskim ratom i voditi nacionalnu politiku, ne računajte na mene.

Bit ću gradonačelnik koji živi za Split, a ne od Splita, obični Vice, gradonačelnik čija će vam vrata uvijek biti otvorena, gradonačelnik koji će prije doći vama nego vi meni”, obećao je u postu na svom Facebook profilu Vice Mihanović.

 

 

Komentiraj