HDZ napao Tomaševića: “Zajapurenom malicioznošću uspio je stići dvojicu najpoznatijih zlih proroka SDP-a”

HDZ je u četvrtak poručio da je kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević, uspio nemoguće i da je svojim ‘proroštvima’ i širenju crnila sustigao bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića.

Na svom Facebook profilu HDZ je napisao:

“Tomislav Tomašević svojim biserima i pokušajima zastrašivanja hrvatskih građana i širenja crnila sve više naliči na Davora Bernardića. Ili Gordana Marasa  i Sinišu Hajdaša Dončića, ako vam je draže”, stoji u postu.

“Zloguka proricanja”

Komentirajući njegove izjave, iz HDZ-a kažu da Tomašević ovih dana izražava “jaku zabrinutost da nam novac za obnovu iz Fonda solidarnosti EU ne ostane neiskorišten”.

Ne samo da Hrvatska pred sobom ima 18 mjeseci kako bi iskoristila ta sredstva, navode iz HDZ-a, “nego šef platforme Nemožemo! zaboravlja da je ZG ljevica svakodnevno optuživala Vladu RH da kasni sa zahtjevom Europskoj komisiji za dodjelu sredstava iz toga europskog fonda i zloguko proricala da ga neće stići, neće uspjeti poslati “.

“Pritom ili nisu znali ili su svjesno prešućivali da se zahtjev ne može službeno uputiti prije verificirane procjene šteta prema metodologiji Svjetske banke i EU-a – koja ima svoju točno određenu proceduru”, ističu iz HDZ-a.

“Podmetački igrokaz”

“A kako je završila ta ‘drama’, taj ili neznalački ili podmetački igrokaz? Zahvaljujući upravo kvalitetno pripremljenom zahtjevu naše Vlade, a ne aktivističkim parolama i neodmjerenim riječima, Hrvatska je iz Fonda solidarnosti EU dobila bespovratnih 683 milijuna eura – najveći iznos pomoći po glavi  stanovnika nekoj državi u povijesti tog fonda”, piše dalje HDZ u Facebook objavi.

Poručuju i da je Tomašević svojom zajapurenom malicioznošću uspio sustići dvojicu najpoznatijih zlih proroka SDP-a – „Nostradamusa“ Bernardića, koji je ‘najavljivao’ da će 400 tisuća hrvatskih radnika dobiti otkaz uslijed epidemije, i “babu Vangu” Hajdaša Dončića, koji je zazivao da će Hrvatska ‘uskoro imati’ 10 tisuća novozaraženih dnevno.

“SDP i Nemožemo! neće u koaliciju, ali im je modus operandi isti: što gore za Hrvatsku – to bolje za njih”, objavio je HDZ na svom Facebooku, stavljajući kroz objavu zastavice Hrvatske i Europske unije.

 

Komentiraj