HDZ namjerava podržati prijedlog Brune Esih o Trgu maršala

Hina Dario GRZELJ

Savjetnik premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, Mario Kapulica prethodnih dana je najavio da će HDZ glasati za preimenovanje trga u središtu Zagreba, piše Jutarnji list.

“HDZ je i prije predlagao preimenovanje toga trga, ali prijedlog nije prošao”, rekao je Kapulica, te dodao kako se još ne zna od koga će prijedlog preimenovanja Trga maršala Tita krenuti.

“Mi ćemo podržati Milana Bandića i sudjelovati u formiranju većine samo pod uvjetom da se odmah nakon konstituiranja Skupštine kao prva točka dnevnog reda stavi preimenovanje Trga maršala Tita”, rekao je Hasanbegović, ponavljajući kako za njih ne dolaze u obzir prethodni referendumi o kojima je govorio gradonačelnik Bandić.

“Možete li zamisliti kakva bi to bila kampanja koja bi se vodila za referendum i kakve bi to sukobe i podjele isprovociralo”, rekao je savjetnik premijera Plenkovića za kojega Tito ne zaslužuje imati trg u središtu Zagreba, jer je bio na čelu nedemokratskog, totalitarnog i zločinačkog režima. Kada ga se suočava s politikom Franje Tuđmana koji je, moglo bi se reći, imao dozu respekta prema Titu kao nositelju antifašističke borbe, naš sugovornik odgovara da su okolnosti u kojima je Tuđman vodio državu bile drugačije od današnjih.

Komentiraj