HDZ na Facebooku: “Raspao se cirkus s glavnim klaunom Raspudićem, ali kad-tad će opet doći u vaš grad”

Robert Šveb novi je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije (HRT), odlučio je u srijedu Sabor glasovima većine, a oporbeni Most nije želio sudjelovati u glasovanju pa je napustio Sabornicu.

Od 132 zastupnika, za Švebovo imenovanje glasovalo ih je 77, dok ih je 55 bilo protiv.

Ruku za Šveba dignulo je i troje zastupnika Kluba SDSS-a koji je dio saborske većine, a čiji je Milorad Pupovac u utorak poručio da taj Klub nikome ne može dati bjanko povjerenje.

Šveb je izabran unatoč brojnim pokušajima oporbe da to zaustave. Oporba je prošlog tjednaprekinuli sjednicu tako što su zauzeli saborsku govornicu. HDZ sad piše da se raspao “cirkus Oporba”.

Raspao se Cirkus Oporba

“Raspao se Cirkus Oporba, završio je otužni show.

Oporba je odnijela veličanstvenu pobjedu! – ohrabrivao se pehlivan Nikola Grmoja, zagrljen s bacačicom noževa Marijanom Puljak. Oporba je pokazala svoju nezaustavljivu snagu! – brijao je, po običaju, glavni klaun Nino Raspudić, držeći se za ruku sa žonglerkom Ivanom Kekin. Oporba je tu, nikad složnija! – egzaltirano se nadovezivala akrobatkinja Mrak Taritaš, nježno se zagledavajući u Zlatka Hasanbegovića. Ova će ekipa izdržati do kraja, ništa nas ne može zaustaviti! – proročanski je navještavao trbuhozborac Marin Miletić, uz pokliče odobravanja gutačice vatre Sandre Benčić. Ne zaboravimo ni ekvilibristicu Daliju Orešković”, piše HDZ na Fejsu.

“I eto, raspao se Cirkus Oporba i završio sa svojim showom. S nikad većim mnoštvom cirkuskih artista, udružena oporba svih boja & zastava uspjela je skupiti samo 55 glasova protiv novoga glavnog ravnatelja HRT-a – 19 zastupnika manje nego što broj u #SaborRH. Toliko o ‘nepobjedivoj’, ‘nikad složnijoj’ oporbi. Predstava je propala, menadžeri su u gubitku, sponzori se mršte…

Ali ne brinite, cirkusanti će kad-tad opet doći u vaš grad. I opet umišljeno tvrditi da su njihove komične izvedbe ‘The Greatest Show on Earth'”, piše HDZ na Facebooku.

Tko je Robert Šveb? Novoizabrani ravnatelj HRT-a, baš kao i Bačić, karijeru započeo u odjelu Tehnike

Komentiraj