HDZ Karlovačke županije obilježio 27 godina djelovanja

HINA/ Mladen VOLARIĆ

HDZ Karlovačke županije proslavio je u subotu u kazalištu Zorin dom 27. obljetnicu djelovanja u nazočnosti predsjednika stranke i premijera Andreja Plenkovića, koji se zauzeo za jačanje stranke i zajedništva.

Čestitajući karlovačkom članstvu, posebno onom koje je prije 27 godina u Rečici održalo utemeljiteljsku sjednicu, Plenković se zauzeo za jačanje stranke i zajedništva te je naglasio da će se nastaviti rješavati svi postojeći zajednički problemi i to kroz suradnju sa središnjicom. Kao premijer također je obećao maksimalnu otvorenost Vlade i suradnju s lokalnom i regionalnom zajednicom.

HDZ Karlovačke županije je uz cijenu od 225 tisuća kuna, od čega je deset posto osigurala županijska organizacija, a čak 90 posto sami članovi donacijama, kupio ruševnu kuću u starogradskoj jezgri Zvijezdi, da bi na tom mjestu sagradili novu zgradu ukupne vrijednosti 1,6 milijuna kuna, s ukupno 310 četvornih metara za urede i polivalentnu dvoranu.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić je, predstavljajući premijeru Plenkoviću mjesto gdje će kroz koju godinu biti nova HDZ-ova zgrada, rekao da se nada da će nova kuća HDZ-a doprinijeti još boljem radu stranke, ali i revitalizaciji Zvijezde u kojoj je mnoštvo spomenika kulture, velikim dijelom oštećenih i napuštenih.

U izjavi za medije neposredno prije proslave premijer Plenković se založio za suzbijanje nereda na sportskim terenima i spriječavanju nasilja i govora mržnje. Rekao je da je razgovarao s ministrom unutarnjih poslova Vlahom Orepićem i ravnateljem policije Markom Srdarevićem da policija uloži maksimalne napore da se sazna na vrijeme o takvim situacijama i da se one preveniraju, te da se općenito smire tenzije među navijačkim skupinama, da se ne događa da se borilišta, na kojima bi trebao vladati pozitivan zdravi duh i fair play, događaju neugodne scene.

Rekao je da policija treba djelovati po zakonu, da se i prekršajno i zatvorski kažnjavaju izgredi i napomenuo da neke zemlje imaju za izgrednike i institut doživotne zabrane dolaska na sportske terene. Rekao je da se zalaže za dijalog s navijačkim skupinama, te općenito preventivni rad na smanjenju tenzija.

Komentiraj