Damir Spehar/PIXSELL

“HDZ je uveo nadmetanje u nacionalizmu dok Most još nije postojao”

Bivša ministrica vanjskih poslova i saborska zastupnica GLAS-a Vesna Pusić u Novom danu N1 televizije rekla je kako je na burnom saborskom aktualcu u četvrtak Mostovac Nikola Grmoja protiv HDZ-a upotrijebio – njihovo oružje.

“HDZ bio izložen tretmanu koji oni sami često primjenjuju”, smatra Pusić.

“Grmoja je imao nacionalistički ispad tvrdeći da ministrica vanjskih poslova i premijer izdaju nacionalne interese jer je ona radila na pripremanju Srbije za članstvo u EU-u. Ali to uopće nije bio razlog, nego je razlog nadmetanje u nacionalizmu koje je, prije nego što je Most i postojao, uveo HDZ. To nema stvarnog sadržaja”, kaže Pusić.

“Grmoja je koristeći HDZ-ovu metodu uspio raspiriti strasti i dovesti do toga da premijer reagira ovako. Nije da se zgražam, ali to nije dobra poruka. Čovjek koji je na čelu izvršne vlasti… Glavni Plenkovićev plus je bio da može u raznim situacijama smiren. Ovo je već potvrda da to nije tako. Ovo je obični bezobrazluk, takvih bezobrazluka je bilo niz, reagirao je pretjerano i to unosi osjećaj nesigurnosti da na čelu Vlade imaš nekog tko eksplodira čim ga malo potegneš za rep”, zaključila je bivša ministrica.

Komentiraj