Saša Zinaja

‘HDZ je potpuno zavladao HRT-om’

Bivša hrvatska premijerka i bivša novinarka Hrvatskog radija Jadranka Kosor za Nacional je potvrdila da je činjenica da nije pozvana na svečanu proslavu obljetnice HRT-a, kao ni u call centar HTV-a za prikupljanje donacija za vukovarski vodotoranj, dokaz da je HDZ potpuno zavladao Hrvatskom radiotelevizijom. Jadranka Kosor je bila dugogodišnja novinarka Hrvatskog radija i ta ju je kuća nagradila nagradom za životno djelo „Ivan Šibl“. Bivša premijerka ujedno je i počasna građanka grada Vukovara i prijašnjih godina redovito je pozivana na proslave godišnjica HRT-a. Nacional doznaje da su svi ostali dobitnici nagrade „Ivan Šibl“ bili pozvani na proslavu u KD Vatroslava Lisinskog te da Jadranka Kosor stoga u svemu vidi političku pozadinu.

Nacional je od v.d. ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića pokušao doznati zašto Jadranka Kosor nije pozvana na proslavu 90. obljetnice Hrvatskog radija i 60. obljetnice Hrvatske televizije, a on nam je u telefonskom razgovoru rekao da nitko od bivših zaposlenika HRT-a nije poimence pozivan na proslavu.

„Na proslavu su pozvani svi umirovljenici i svi bivši zaposlenici, ali nitko nije pozvan poimence. Jadranka Kosor kao dobitnica nagrade ‘Ivan Šibl’ ima vrlo istaknuto mjesto u ‘Leksikonu radija i televizije’ koji je objavljen povodom 90. obljetnice Hrvatskoga radija i 60. obljetnice Hrvatske televizije“, rekao je za Nacional Kovačić.

Komentiraj