HDZ: “Izborni poraz Bernardića nije ‘otrijeznio’ da prestane sa sramotnim nastupima i obmanjivanjem javnosti”

Hrvatska demokratska zajednica u četvrtak je na društvenoj mreži Facebook prozvala bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića, koji je nakon dugo vremena ponovno došao na posao u Sabor, da neodgovorno zlorabi Covid-19 u politikanske svrhe.

Također, iz HDZ-a kažu da Bernardićevi nasljednici na čelu SDP-a i dalje zazivaju kaos i raspad sustava. Navode da otpočetka miniraju borbu protiv koronavirusa te nastoje srušiti Stožer civilne zaštite RH.

Objavu HDZ-a u nastavku prenosimo u cijelosti:

“Nakon ‘zrelih’ epizoda u Gardalandu i na Sljemenu, poraženi Bernardić došao je poslije dugo vremena na posao u Sabor i opet ‘brilijirao’, neodgovorno zlorabeći COVID19 u jeftine politikantske svrhe. Premda je sa SDP-om doživio debakl na izborima 2020., to ga nije ‘otrijeznilo’ da prestane sa sramotnim nastupima i obmanjivanjem javnosti.

Isti taj SDP otpočetka minira borbu protiv koronavirusa te nastoji srušiti Stožer civilne zaštite RH. Njihova predviđanja – i dok je Bernardić bio predsjednik i nakon što to više nije – također su se pokazala ‘briljantnima’: Baba Hajdaš Vanga Dončić tvrdio je da će Hrvatska početkom studenog imati 10.000 novozaraženih dnevno, a na početku krize zloguko su „najavljivali“ da će 400.000 hrvatskih građana dobiti otkaz, neodgovorno zazivajući urušavanje nacionalne ekonomije. Na sreću, želja im se zahvaljujući snažnim gospodarskim mjerama Vlade RH nije ispunila.

Dok se Hrvatska i sve europske države nalaze u ozbiljnoj fazi bitke s pandemijom, SDP ‘savjesno’ troši vrijeme na interpelacije i „inicijative“ o opozivima, za koje su dosad u Hrvatskom saboru uspijevali skupiti svega 50-ak glasova. Ni kolege u oporbi nisu uvjerili u njihovu smislenost!

Za razliku od Bernardića i njegovih nasljednika na čelu SDP-a koji i dalje zazivaju kaos i raspad sustava, mi nastavljamo poduzimati mjere za zaštitu zdravlja i života ljudi i očuvanje radnih mjesta i hrvatskog gospodarstva”, stoji u objavi HDZ-a.

Nakon ,,zrelih” epizoda u Gardalandu i na Sljemenu, poraženi Bernardić došao je poslije dugo vremena na posao u #Sabor…

Objavljuje HDZ – Hrvatska demokratska zajednicaČetvrtak, 10. prosinca 2020.

Komentiraj