HDZ je danas u 15 sati nastavio s Mostom pregovore o formiranju vladajuće većine. Razgovori su završili oko 19.30 sati, nakon čega su Božo Petrov i Andrej Plenković potvrdili zadovoljstvo dosadašnjim razgovorima. Kako piše Index, Petrov je najavio da će MOST ublažiti rokove za dio nerealnih uvjeta koje je MOST postavio pred pregovore. Tako će za zahtjevne uvjete biti razrađen akcijski plan te će se isti realizirati kroz vremenski period duži od zacrtanih mjesec dana.

Prvi se novinarima nakon sastanka obratio Plenković te izrazio zadovoljstvo održanim razgovorom.

‘Održali smo drugi krug razgovora i fokusirali se na 7 bitnih točaka. Naši stručnajci su izmijenili stajališta. Dio je realno ostvariv na početku saziva Sabora, dio tih tema će biti dio programa vlade i bit će realiziran uz dodatne konzultacije. Ozračje je bilo dobro. Naš idući susret će biti u ponedjeljak. Imamo kvalitetan ulog povjerenja i partnerstva u radu buduće četverogodišnje vlade’, kazao je Plenković.

‘Imamo kvalitetan razgovor i način na koji komuniciramo, nadam se da će stručne skupine obaviti svoj posao i da će u ponedjeljak biti službeno gotovo što se tiče ovih sedam jamstava koje smo uvjetovali. Svih sedam jamstava je ono što Hrvatskoj treba, za neke treba više vremena, mogu se napraviti na bolji način i sistematičnije. Jednu stvar ću izdvojiti, a to je gospodarski pojas’, kazao je Božo Petrov.

‘Plenković je dobar u razgovorima. Ne razbacuje se obećanjima. Jutarnja kava s Runtićem je bila samo razgovor oko naših prijedloga oko izmjena Ovršnog zakona. Runtić je sada neovisan kandidat, nismo ništa pogrešno napravili. Nikada u naša usta za vrijeme cijele kampanje nismo uzeli Živi zid, iako su se oni često bavili nama. Mi smo čekali. Nije mi drago da se to događa u bilo kojoj stranci, uključujući i njih’, dodao je Petrov.

Andrej Plenković izjavo je kako nisu razgovarali o funkcijama, niti o potpisima za konzultacije kod Predsjednice, piše Index.

Komentiraj