Patrik Macek/PIXSELL

HDZ I MOST SLOŽNI: Radman mora otići s HRT-a

Nakon nekoliko razilaženja na sigurnosno-obavještajnome planu, MOST i HDZ se ipak slažu oko nečega – Goran Radman mora otići s pozicije ravnatelja HRT-a.

Zaključak je to koji su jučer glasno zagovarali MOST-ovci, ali i šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

Karamarko: Sotoniziraju nas i karikiraju što govorimo

“Neka me jasno čuju da ta Hrvatska televizija jedne političke opcije, jedne stranke – nije javni servis, ona nije ono što bi trebala biti jer živi upravo na tome što je vi plaćate – 1,3 milijuna kuna godišnje da nam lažu i da nas čine luđacima zato što smo domoljubi. Da karikiraju sve ono što govorimo i da nas sotoniziraju? Bit će promjena na Hrvatskoj televiziji! To neka znaju!

Zašto bi bila čistka smjena Radmana, kakva čistka? Ja sam istaknuo da nisam zadovoljan kao gledatelj HRT-a, kao javnog servisa koji svi mi plaćamo.

Nisam zadovoljan s artikulacijom profesionalnosti na toj televiziji. Ta televizija je u funkciji jedne stranke. Ona je u funkciji destrukcije političke suradnje MOST-a i HDZ-a. To je legitimni zahtjev kojem se ja priključujem i ta se struktura na HRT-u mora početi ponašati profesionalno i objektivno, a ne navijački i stranački kao dosad”, rekao je sinoć Karamarko.

MOST: Radman mora otići

Isto su jučer poručili i iz MOST-a, kad su na svojem službenom Facebook profilu objavili fotografiju zastupnika Ivana Kovačića s natpisom “Šef HRT-a Radman ima niz afera i morat će otići”, a tu je poziciju putem Facebooka podržao i MOST-ov Miro Bulj.

Ravnatelj programa Hrvatske radiotelevizije Saša Runjić odbacio je jučer izjave prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka

“Izjave gospodina Karamarka su neutemeljene, netočne i paušalne. Ja ih odbacujem”, izjavio je Runjić.

“Ako gospodin Karamarko ili bilo tko drugi ima bilo kakve pritužbe na rad nas kao javnog neovisnog medija, postoji vrlo precizna procedura utvrđivanja je li tome tako”, kazao je Runjić.

Podsjetimo, proteklih tjedana MOST i HDZ razišli su se po pitanju imenovanja Ranka Ostojića na čelo saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te po pitanju smjene ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića.

Komentiraj