Davor Visnjic/PIXSELL

HDZ i dalje pokušava presložiti Vladu, MOST odbacuje ikakve mogućnosti za to

Danas je u hrvatskoj javnosti odjeknula informacija da HDZ još uvijek pokušava presložiti Vladu na čijem bi čelu ostao Tihomir Orešković, kako bi se u zadnji trenutak izbjegnuli izbori na kojima bi ta stranka vjerojatno doživjela težak poraz, unatoč promjenama u vodstvu.

Danas se otvoreno zapitala što se to događa između Mosta i HDZ-a stranka Pametno. Oni su podsjetili o kakvoj smo lošoj Vladi svjedočili proteklih šest mjeseci i upitali su čega se to Most boji.

Most opovrgava da će preslagivati Vladu s HDZ-om

Prema pisanju Indexa.hr glasnogovornik predsjednika Kluba zastupnika Miroslav Šimić, glasnogovornik Mosta Danijel Grmoja te  Miro Bulj su potvrdili da za to nema šanse, no čini se kako su potvrdili da HDZ još uvijek pokušava s njima postići dogovor prije nego što predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović raspiše prijevremene izbore.

 

Pametno: Ovo je bila najgora Vlada u povijesti Hrvatske

Podsjetimo, stranka Pametno je danas upozorila da bi se potajno mogao postići dogovor između Mosta i HDZ-a da se izbjegnu izbori.

“Prema informacijama koje su se danas pojavile u medijima, HDZ i Most se grčevito bore da preslože saborsku većinu i zadrže postojeću Vladu, s premijerom Oreškovićem na čelu. Podsjećamo građane da je ovo bila najgora Vlada u povijesti Hrvatske i da je toj istoj Vladi Sabor izglasao nepovjerenje.

Rezultati lošeg rada ove Vlade su, između ostalog, zaustavljanje Cjelovite kurikularne reforme, gušenje slobode medija, ugrožavanje civilnog društva, netransparentna privatizacija, narušavanje ugleda zemlje u inozemstvu i brojni drugi”, poručili su danas iz Pametnog.

Komentiraj