HDZ došao na seks

Prvi put u životu sjedio sam na baletnoj predstavi. S Tajanom, ženskom iz mladeži HDZ-a, ogranak Kaštel Kambelovac. Upoznali smo se u Kolindinom stožeru u Hipo centru zimus kad su bili predsjednički izbori. Plesali smo tada stiskavac na Thompsonov sentiš Ljubav je tajna dvaju svjetova. Jako mi se tad digao na nju. Dok smo tako stisnuti plesali ona je osjetila to. Šapnula mi je da ima muža i dvoje djece, rano ih je naštancala… Pa mi se počela jadat kako je to teško, kako je prikovana uz kuću, štednjak. Zbog čega se i upustila u politiku, samo da se malo makne iz kuće. U ponoć je kao Pepeljuga odjurila u svijetlo plavi HDZ-ov autobus koji ju je zajedno s ostalim članovima vratio u Dalmaciju.

Sada, skoro godinu dana kasnije bila je rastavljena. Slobodna kao ona ptica što ju je Tuđman mađioničarski ispustio iz rukava na prvom HDZ-ovom skupu. Ta baletna predstava Sex zainteresirala ju je zbog Frljićeve prepirke s Karamarkom, okončane tako što je Frljić transparetom izvješenim na kazalištu dvosmisleno poručio Karamarku: dođite na sex, sex, sex!

GLEDALI SMO IZ TREĆEG REDA KAKO SE POLUGOLI baletani i baletanke izvijaju simulirajući u svom plesu snošaje. Tajani su oči bile širom otvorene. Kavez braka očito je učino svoje: bila je željna erosa.

“I sad ako tvoji dođu na vlast, Karamarko će ukinut ovakve uzbudljive predstave…”, prošaptao sam joj na uho, liznuvši joj pritom ušnu resicu.

“Maknut će samo Frljića… Koji je spletkarenjem, politikanstvom zasjeo na mjesto intedanta ovog kazališta. Kao esdepeov, Obersnelov propagandist”.

“Ali šta nije rekao da HDZ neće trpjeti umjetnost koja ne potiče nacionalni naboj… Koja se ne zalaže za tradicionalne Hrvatske vrednote… Ovaj predstava se očito ne zalaže. Uz to, napravio ju je neki Mađar kojeg je Frljić ujedno postavio i za ravnatelja baleta. Kao da obnavlja Austro-Ugarsku”.

“Nema u tome ništa loše što je postavio Mađara. Nama Mađari postaju saveznici, Orban je faca… Zna kad i kako triba dignuti žicu”, osmijehnula mi se Tajana u polutami partera, polažući dlan na moju dignutu žicu.

Potom je mazno dodala:

“UOSTALOM, ŠTA IMA LOŠE U SEKSU… To je također nacionalna vrednota. Karamarko potiče seks… Ponudio je tisuću eura svakom ko napravi dite… A, valjda nisi zaboravija kako se rade dica… Nejde to bez ovoga”, vrškom prsta kvocnula je preko hlača po hrptu mog penisa.

“Šta ti nije dosta djece…”

Umjesto odgovora izvukla je iz okopasne pederuše onaj plavkasti hadezeov šuškavac, prekrila mi njime prepone, trbuh. Zavukla je ruku ispod, napipala šlic i kroz rasporak bez kompleksa izvukla mog očerupanog pijevca. Svojski mu je dlanom stala masirat goluždravi vrat. HDZ-ov šuškavac nadimao se i spuštao u ritmu Tajaninih pokreta. Gradonačelniku Obersnelu koji je nekonvencionalno sjedio iza nas u četvrtom redu nije trebalo puno crtat što mu se događa pred očima.

“Prostačine! Kako vas nije sram… Ovo je riječko nacionalno kazalište, a ne porno kino!”

“Ma, ća si se zapinija ka brancin u vriloj juvi… Pa jel vaš Frljić lipo pozva nas hadezeovce na seks? Eto, došli smo. Šta se sad tu zgražavate…”, skulirano će mu Tajana, ne ispuštajući ni za tren moj šušur iz ruke.

“PROSTAKUŠO PRIMITIVNA!” zajapurio se Obersnel.

“Pazite malo kako se obračate jednoj dami! To što je iz HDZ-a ne mora odmah značit da je zatucana primitivka koja od umjetnosti razumije samo goblene s lovcem i jelenima i mjuzikle o Šubiću Zrinskom! Mislite da samo vi ljevičari imate pravo na avangardniju, seksualno provokativnu umjetnost… Varate se… Pogledajte samo glumca Kurbešu koji se aktivno angažirao u HDZ-u i koji bi, ako pak njegovi dođu na vlast, mogao zamjeniti Frljića kao intendanta… Usprkos tome što se je tvrdokorni hadezeovac, glumio je u erotskom filmu 7sex7 u kojem su ga potpuno golog obrađivale dvije napaljene lezbe… Kombinacija koja bi napravila pomutnju i u svjetonazoru Željke Markić.”, đentlmenski sam stao u Tajaninu obranu.

“Ja tu ne vidim nikakvu vezu s ovim što vas dvoje…”

“Gradite se kao neki veliki poznavalac Frljićevog rada, a ne znate da je njemu najviše stalo do interakcije s publikom… Mi aktivno svojim vlastitim malim kreativnim činom sudjelujemo u predstavi… A, vi nas tu nešto malograđanski prekoravate, pokušavate nas cenzurirati kao Karamarko…”, dosolio sam.

NA USPOREDBU S KARAMARKOM, OBERSNEL SE POKUNJIO, promrljao neka radimo što hoćemo… Ovo je slobodno, narodno kazalište, narod se u njemu treba osjećat kao kod svoje kuće. Tajana je nastavila guliti kožicu s mojeg sad već reš pečenog pijevca. Vrhunac sam doživio isto kad i srnomanjasti baletan koji se na pozornici uvijao simulirajući baletnim pokretima orgazmički grč.

Na pauzi, izašli smo na balkon. Transparent s pozivom na seks još je bio tamo. Predložio sam Tajani da na njega prikačimo HDZ-ov upotrebljeni šuškavac. Kao kad su nekad u pripizdinama vješali na prozor plahte s prve bračne noći kao dokaz da su mladenci obavili sve što treba.

“Bolje nemoj… Domišljati Frljić će i to znat upotribit protiv HDZ-a”, nesigurno će Tajana.

“Misliš da će iznad tog šuškavca napisat: Demografska obnova je laž, HDZ prosipa sjeme u prazno!”

U tom trenutku i ostali su počeli izlaziti na balkon. Obersnel je nešto šaptao Frljiću, pokazivao mu na nas dvoje. Frljić se mrštio kao da je poilzao limun.

“Nemoj mislit da san neka rastavljena očajnica koja odma skače na muškarce… Ja san ovo izvela ka… angažirani performans. Joke iz središnjice reka nam je da se protiv neprijatelja moramo počet borit njegovim sredstvima… Da ih udarimo tamo di su najjači. U kulturi”, ponosno će Tajana.

Komentiraj