HDZ DEMANTIRA “Gradonačelnička plaća u Vrgorcu 9000 kuna”

HINA/ Jure DIVIĆ

HDZ-ov Klub vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca u srijedu je demantirao informaciju da je gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić najštedljiviji gradski čelnik u Hrvatskoj,  jer je, kako navode, gradonačelnička plaća u Vrgorcu početkom godine uvećana 2,5 puta, a Pranić je od prosinca i saborski zastupnik Mosta pa uživa saborsku plaću.

Portal gradonačelnik.hr u ponedjeljak je objavio analizu plaća gradskih i županijskih čelnika po kojoj je Pranić najštedljiviji gradski čelnik jer mjesečno prima 4306 kuna neto, a jedini je gradonačelnik s plaćom nižom od prosječne hrvatske plaće. Tu su informaciju prenijeli Hina i niz portala.

HDZ-ov Klub vijećnika u Gradskom vijeću Vrgorca ističe kako je netočno da je najmanja gradonačelnička plaća u Hrvatskoj upravo ona vrgorska jer je Vijeće Grada Vrgorca još 5. prosinca donijelo odluku o povećanju koeficijenta za izračun plaće gradonačelnika s 1,4 na 3,5, što je 2,5 puta više, tako da je Pranićeva plaća povećana na oko 9000 kuna neto, odnosno oko 13.500 kuna bruto. Odluka je stupila na snagu 1. siječnja.

Vrgorački HDZ također podsjeća da je Pranić od 7. prosinca postao saborskim zastupnikom Mosta, budući da je Ivan Kovačić svoj saborski mandat stavio u mirovanje.

Komentiraj