Vodstva HDZ-a BIH i najveće pravaške stranke HSP-a BIH potpisali su u srijedu u Mostaru sporazum o suradnji na svim razinama s objašnjenjem da je takav dogovor u interesu ostvarenja jednakopravnosti Hrvata.

Sporazum o suradnji u središnjici HDZ-a BIH su potpisali  predsjednik te stranke Dragan Čović i čelnik HSP-a BIH Stanko Primorac.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH na sastanku su izaslanstva dviju stranaka ocijenila kako je potpisani sporazum o suradnji “od prevažnog značenja u ovom vremenu, te da će kroz suradnju na svim razinama doprinijeti u ostvarivanju ključnih političkih ciljeva, kao što su ustavne promjene, izmjene izbornog zakona, kao i konačno rješenje jednakopravnosti Hrvata u BiH”.

Na sastanku je bilo riječi o aktualnim političkim prilikama u BiH. Stranačka izaslanstva izrazila su uvjerenje da je ovo potpisivanje početak dobre i uspješne suradnje koja vodi k ostvarenju pune jednakopravnosti hrvatskog naroda uz unaprijeđenje demokracije te gospodarskog, kulturnog i socijalnog napretka u Bosni i Hercegovini.

Komentiraj

PREKOEpa
Podijeli objavu
Prethodni članakJuncker i Merkel razgovarali u Berlinu, o temama se malo zna
Sljedeći članakU poplavama u Mumbaiju 14 mrtvih
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.