U povodu smrti svojega utemeljitelja, Hrvatska demokratska stranka i Hrvatska kršćanska demokratska unija dr. Marko Veselica uputile su sućut njegovoj obitelji i hrvatskome narodu, priopćeno je iz dviju stranaka.

“Duboko potreseni i ožalošćeni viješću o smrti dr. Marka Veselice, vodstvo i članstvo Hrvatske demokratske stranke i Hrvatske kršćansko demokratske unije dr. Marko Veselica izražavaju iskrenu sućut kako njegovoj obitelji i najbližim prijateljima tako i cijelom hrvatskom narodu za čiji se boljitak Marko žrtvovao cijeli svoj život.

Iako su Marka Veselicu, osnivača i utemeljitelja naših dviju političkih stranaka, mnogi često nazivali i hrvatskim Mandelom jer je zbog svoje odanosti hrvatskom narodu i slobodi bio progonjen i u zatvoru proveo više vremena od samog Nelsona Mandele, u hrvatskoj politici nažalost nikada nije bio tretiran i štovan kao njegov po borbi za neovisnost svoje države, slavni mu suvremenik.

Članovi HKDU-a i štovatelji djela i misli dr. Marka Veselice, želeći mu dati počast koju nedvojbeno zaslužuje i barem djelomično ispraviti tu pogrešku, njegovo su ime još za života ugradili u naziv stranke koju je osnovao. Ustrajno ćemo slijediti životnu misao i domoljubnu ostavštinu našega osnivača dr. Marka Veselice i nastojati svojim djelovanjem osigurati da Marko i dalje živi kroz nas i s nama,” navodi se u priopćenju koje su potpisali predsjednica HDS-a Nina Bobinac i predsjednik HKDU-dr. Marko Veselica Dean Golubić.

Komentiraj