HBO foršpanom najavio dokumentarni serijal o Woodyju Allenu i Miji Farrow

HBO je objavio foršpan za istraživački dokumentarni serijal „Allen v. Farrow“ koji će se početi prikazivati 21. veljače. Ovaj četverodijelni serijal, koji su režirali Kirby Dick i Amy Ziering, bavi se jednim od najpoznatijih hollywoodskih skandala a to su optužbe na račun slavnog redatelja Woodyja Allena u kojima se tvrdi da je zlostavljao Dylan Farrow, tada 7-godišnju kći glumice i Allenove partnerice Mie Farrow. Serijal je kronika dugogodišnjih odnosa između Woodyja Allena i Mie Farrow koji su bili prožeti borbom za dobivanje skrbi nad djecom, zatim vezom i brakom Woodyja Allena i Soon-Yi Previn, kćeri Mie Farrow, pa sve do optužbi protiv Woodyja Allena za seksualno zlostavljanje koje su 1992. godine, nakon dvije policijske istrage, odbačene.

Serijal je, kako javlja Hollywood Reporter, sniman u tajnosti i podsjeća na HBO serijal o Michaelu Jacksonu i optužbama za pedofiliju. I taj dokumentarac sniman je u tajnosti te je bio najavljen tek nekoliko dana prije njegovog prikazivanja.  U dokumentarnom serijalu „Allen v. Farrow“ prikazati će se nikada do sada objavljene video snimke, sudski dokumenti, policijski dokazi i audio snimke koje će se čuti po prvi puta. U ovom dokumentarnom serijalu govore Mia Farrow, njena kći i sin Dylan i Ronan Farrow, obiteljska prijateljica Carly Simon, tužitelj Frank Maco, rodbina, istražitelji, stručnjaci, svjedoci, a mnogi od njih po prvi puta će govoriti u javnosti.

Woody Allen i Mia Farrow bili su jedan od najutjecajnijih hollywoodskih parova, zajedno su snimili 13 filmova. Allen je prigrlio djecu Mie Farrow, ali iza profesionalnih uspjeha postojala je i mračna strana njihovog odnosa što istražuje ovaj dokumentarni serijal.

Kirby Dick i Amy Ziering do sada su dva puta bili nominirani za nagradu Oscar za svoje dokumentarce „Twist of Faith“ (2005), koji se bavio seksualnim zlostavljanjem u katoličkoj crkvi, i „The Invisible War“ (2012) koji se bavio seksualnim zlostavljanjem u američkoj vojsci.

Komentiraj