Hashtag #gastro 2022: Blogeri komentiraju koji su trendovi, što će se jesti i piti ove godine

Hashtag #gastro, 2022. kaže da će se piti kaveni napitci s voćem, pripremati nostalgična jela naših baka, ali i koristiti kuhinjska pomagala poput pekača na vrući zrak

Nije nepoznata stvar da je TikTok platforma na kojoj nema čega nema, od besmislenog sadržaja pa do pokojeg bisera, te da ne postoji kategorija iz koje nije otamo niknuo neki viralan trend.

Tijekom pandemije posebno je procvjetao sadržaj s hashtagom ‘gastro’ ili ‘food’, a korisnici su iz svog doma reproducirali izazove poput pečene paste s feta sirom i rajčicama, pripremali kremastu kavu ili pekli kekse inspirirane serijom Squid Game.

Na to je portal Bustle, u suradnji s influencerima, pokušao predvidjeti gastro trendove koji će dominirati 2022. godine.

Za početak, vjeruju da će korisnici i dalje voljeti sadržaj koji igra na kartu jednostavnosti, estetike i personalizacije, ali i da će biti popularni trikovi u vezi s pripremom svakodnevnih recepata poput granole ili, recimo, rolanja tortille.

 

Food blogerica Capri Lilly na svom Instagram profilu komentira trendove i nudi atraktivne recepte. Photo: Instagram/Screenshot

Neobična jela i kratko vrijeme pripreme

Budući da se korisnici polako vraćaju u urede te im ostaje manje vremena za pripremu obroka kod kuće, popularna bi mogla postati neobična jela koja zahtijevaju kraće vrijeme pripreme. Na TikToku korisnici već reklamiraju prednosti kuhinjskih pomagala te objavljuju videa u kojima pripremaju kreativna jela uz pomoć, primjerice, pekača na vrući zrak (AirFryer).

Baš kao što je biljna prehrana u stvarnom svijetu postala ‘mainstream’ očekuje se da će nastaviti biti popularna i u virtualnom. Influenceri predviđaju snažan rast popularnosti jela u kojima se namirnice biljnog porijekla kombiniraju na neočekivan način i publiku upoznaju s neobičnim, novim okusima.

‘Copycat’ recepti sljedeća su kategorija kojoj se predviđa lijepa budućnost u 2022. Osim što će korisnici kopirati popularna restoranska jela, pripremat će i ona koja su kuhale njihove bake i majke tako da će taj ‘copycat’ trend imati i jednu dozu nostalgije.

Ljubitelji kave i napitaka na bazi kave ni u 2022. neće ostati uskraćeni za TikTok inovacije. Kako tvrde u Bustleu, trenutni je hit kombiniranje kave i voća tako da ne bi trebalo čuditi ako ‘espresso tonik s borovnicom’ postane prvi viralni gastro trend 2022, prenosi Lider.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner