Hasanbegović želi preuzeti HDZ u Zagrebu

Pixsell

Planira srušiti Bandića, preuzeti poluge moći, pretvoriti Zagreb u utvrdu desnice, a potom krenuti u obračun s Plenkovićem

Zlatko Hasanbegović, HDZ-ov ministar kulture čija se “paradigma” ne uklapa u novi imidž HDZ-a pod vodstvom Andreja Plenkovića, nema namjeru povući se iz borbe za ono što smatra sebi dostojnom pozicijom u stranci. Štoviše, ohrabren rezultatom koji je na izborima postigao u 2. izbornoj jedinici, koja zahvaća i veliki dio Zagreba, ozbiljno razmišlja o kandidaturi za šefa zagrebačkog HDZ-a.

Hasanbegovićev krug očekuje da će Plenković, međutim, svim silama to pokušati spriječiti te da neće uopće dozvoliti Hasanbegoviću da dođe u poziciju kandidiranja za šefa najvažnije HDZ-ove organizacije.

“Plenković će odugovlačiti s raspuštanjem zagrebačkog HDZ-a kojem je na čelu Andrija Mikulić, iako on ne uživa njegovu potporu, samo da spriječi kandidiranje i vrlo izglednu pobjedu i dolazak Hasanbegovića na tu poziciju”, smatra izvor iz desne struje HDZ-a.

Dva izvora bliska Plenkoviću potvrdila su za Nacional da on ima razloga zabrinuti se zbog Hasanbegovićeve namjere da se kandidira za preuzimanje zagrebačkog HDZ-a. “To bi po dalekosežnosti posljedica za Plenkovića bilo gore nego da ga opet imenuje ministrom kulture. Plenković se time mislio baviti kasnije te, sukladno procedurama, provesti i izbore unutar te stranačke organizacije. Hasanbegović sigurno ima potencijala osvojiti vlast u Zagrebu, a to bi mu donijelo znatno veće poluge moći. Zagreb bi se pretvorio u utvrdu desnice, a potom bi se mogao otvoriti posve drugi front između njih dvojice. Za Plenkovića je posebno neugodno i to što bi se kao njegov poraz protumačilo i ako bi podržao nekog drugog kandidata za šefa HDZ-a u Zagrebu, ako bi tog kandidata Hasanbegović porazio. A posebno je zabrinjavajuće to što se Plenković sada tom temom uopće ne stigne baviti”, izjavio je za Nacional izvor blizak Plenkoviću.

Komentiraj