HINA / Robert KOREN

HASANBEGOVIĆ “Rezultati su spektakularni, ovo nije poraz Prgometa nego rezultata Plenkovića”

Zlatko Hasanbegović, bivši član HDZ-a, u nedjelju je iz stožera Brune Esih za RTL komentirao izlazne ankete lokalnih izbora. Naglasio je kako je i više nego zadovoljan.

“Riječ je o spektakularnim rezultatima, s obzirom na činjenicu da iza nas nije stajala nikakva stranačka mašinerija, isključivo naši volonteri, isključivo tri saborska zastupnika koji su svoja temeljna politička načela željeli prenijeti i dalje”, istaknuo je Hasanbegović.

Dodao je kako poražavajućši rezultata Drage Prgometa nije njegov poraz, već osobni rezultat Andreja Plenkovića. “On je nametnuo Prgometa mimo volje pristaša i članova HDZ-a u Zagrebu. Ono što je ključno, po prvi put u posljednjih osam godina u gradu Zagrebu imali su priliku glasati za, a ne samo protiv. Imali su prigodu mirne savjesti dati glas gđi Esih i stvarnoga pojma vjerodostojnosti koji je HDZ pod Plenkovićem iznevjerio”, poručio je.

Za kraj je rekao kako rezultati pokazuju utemeljenost njegove odluke. “Ovi izbori prelaze značajno lokalni karakter, imaju izrazito nacionalno značenje. Kada dođe trenutak za to, cijela će Hrvatska imati priliku birati autentične kandidate koji će raditi ono što govore i obrnuto i koji će uistinu braniti i zastupati pojam vjerodostojnosti”, zaključio je Hasanbegović.

Komentiraj