HASANBEGOVIĆ REAGIRAO NA SPORNU FOTOGRAFIJU “Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija”

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović komentirao je u srijedu fotografiju koju je objavio tjednik ‘Novosti’, na kojoj se navodno fotografirao s ustaškom kapom na glavi. “Ovo je još jedna u nizu podvala i provokacija kojima me se želi ljudski i moralno diskreditirati te politički likvidirati”, rekao je Hasanbegović, prenosi N1 televizija.

“Fotografija objavljena u tjedniku Novosti, glasilu Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je i laiku vidljiva naknadna intervencija, nije snimljena 1996. već 1993. na splitskoj Rivi i manifestaciji 9. bojne HOS-a, postrojbe u sastavu 4. gardijske brigade Hrvatske vojske”, poručuje.

Hasanbegović je dodao kako na slici prepoznaje dvojicu pripadnika te postrojbe te dijelove njihove službene odore. “Podsjećam, riječ je o postrojbi čijim su poginulim pripadnicima prije nekog vremena Grad Split i gradonačelnik Baldasar otkrili spomenik. Sve ostalo su insinuacije koje nemam namjeru komentirati”, zaključio je Hasanbegović.

“Žao mi je jer ovo poprima obilježje ludila. Sjećam se ovog događaja, ali fotografiju prvi put vidim”, rekao je za Dnevnik.hr Hasanbegović. Na pitanje o mogućoj ostavci Hasanbegović odgovara: “Zašto? Zbog fotografije s dvoje hrvatskih vojnika iz 1993. godine?”

Komentiraj