Hasanbegović: Poštujem Thompsona i ono što radi, imamo bliske vrijednosti

Patrik Macek/PIXSELL

Smijenjeni ministar kulture Zlatko Hasanbegović u intervjuu za N1 osvrnuo se na niz aktualnih tema, a otkrio je i više detalja o svojem osobnom glazbenom ukusu.

“Pipsi su iz mog kvarta, oni su iznjedrili navijačku himnu koja je postala vrsta kultne pjesme, kao i pjesma ‘Čavoglave’ gospodina Perkovića, koju su devedesetih godina slušali oni i koji bi je sada zabranjivali”, kazao je Hasanbegović, obrazlažući što misli o Thompsonovoj pjesmi.

“To je povijesna pjesma, jedna o najpopularnijih ratnih pjesama, koja je toliko bila popularna da ima i različite obrade, koje su koristile i druge strane u ratnom sukobu”, rekao je.

U nastavku se osvrnuo i na Marka Perkovića Thompsona.

“Privatno riječ je o jednom simpatičnom, skromnom i ljubaznom čovjeku, a kao glazbenik, poštujem činjenicu što mu nitko ne može osporiti da je najpopularniji izvođač. Bez obzira što ga bojkotiraju radio postaje, on je primjer da se može doći do publike, do koje mnoge pseudo-estradne veličine mogu samo sanjati da će doći, i bez povlačenja za ruku urednika radio i TV postaja. Poštujem to što radi. Sadržaj njegovih pjesama ima tu jednu nacionalno-religijsku tematiku, koja govori o jednim vrednotama, koje su, naravno, bliske i meni”, istaknuo je.

Thompson: “Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu”

Podsjetimo, Marko Perković Thompson opjevao je zločine koncentracijskih logora iz vremena NDH u pjesmi “Jasenovac i Gradiška Stara” uz riječi “Oj Neretvo teci iza stranu, nosi Srbe plavome Jadranu”.

Komentiraj