HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Hasanbegović poručio Divjak: “Sjedi, jedan!”

Nezavisni saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović u srijedu je postavio zastupničko pitanje ministrici obrazovanja Blaženki Divjak za vrijeme Aktualnog prijepodneva u Saboru.

Ministricu je upitao o o prijedlogu kurikuluma povijesti za koji kaže da su ga povjesničari ocijenili “promašenim i nepopravljivim”. Upitao ju je kada će raspisati poziv ili natječaj za novu stručnu skupinu za povijest. Divjhak je proznao da je ‘protupravno izvukla iz naftalina i članove po ideološkom ključu dekretirane Jokić-Budakove stručne skupine’.

“Razmislite o formulaciji kada nekoliko stotina stručnjaka profesora, znanstvenika, učitelja, etiketirate na način na koji ih etiketirate. Svi oni koji su radili na tome i nisu se svrstali ni na koju opciju, ako ništa drugo, zaslužuju da im na tome zahvalite”, odgovorila mu je Divjak.

Hasanbegović odgovorom nije bio zadovoljan, jer, kaže, ministrica nije odgovorila na njegovo konkretno pitanje. “Spominjete recenziju koju je zatražila HAZU. Poslali ste kurikulum na recenziju insituciju koja je već rekla je da neprovediv i nepopravljiv. Kome god pošaljete na recenziju izvan pouzdaničkog kruga Jokić-Budak … govorite o stotinama znanstvenika, no jedan je SDP-ov eksponent Budak, a druga je žena poznata po ideološkom aktivizmu”. Poštujući vaš briselsko-informatički meta jezik, kojeg ne razumijem, tražim pisani odgovor. Nastavničkim rječnikom: Sjedi, jedan!”, zaključio je Hasanbegović.

Komentiraj