HASANBEGOVIĆ O TRANSPARENTU: “To je par gnjusoba. Ne vidim elemente protusrpstva”

Zlatko Hasanbegović, nositelj liste Domovinskog pokreta u 1. izbornoj jedinici, u nedjelju je za RTL Danas komentirao aktualne političke teme, kao i gnjusni transparent nekoliko navijača iz zagrebačke Kustošije, kojima su pozvali na silovanje srpskih žena i djece.

“Ono što sam siguran je da će koalicija okupljena oko Domovinskog pokreta biti okosnica buduće Vlade”, uvjeren je Hasanbegović. “Ovdje je stvar vrlo jasna, nismo ovdje zbog politikanstva, ova opcija nije prosvjedna, nije ni treća ni druga opcija. Ovdje je riječ o stožernoj, prvoj, nacionalnoj, političkoj opciji i ono što sam siguran – scenarij iz 2015. na 2016. kada smo mjesecima iščekivali hoće li biti ovo ili ono, dvopartitna, tripartitna ili bilo koja druga kombinacija – se nakon ovih izbora neće ponoviti”, rekao je.

Dotaknuo se i sramotnog transparenta na Kustošiji. “Dakle, naravno da se dvojica, trojica starijih punoljetnika ne mogu sada drakonski kažnjavati. Ovdje nama trebaju neke vrste pedagoških mjera. Radi se o gnjusobama, ne vidim elemente protusrpstva. Vidio bih elemente pedofilije. Kućnim odgojem, ali i činjenicom da zapravo se stvari trebaju nazivati pravim imenom. Ne može nekoliko izoliranih koji nisu primjer društvenog ozračja, stvarati se moralna panika. Koliko ja znam, takve gnjusobe su izolirani incidenti”, rekao je Hasanbegović.

Komentiraj