HINA/Mario ĆUŽIĆ

HASANBEGOVIĆ O PRORAČUNU ‘Pazit ćemo na svaku kunu’

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović ocijenio je u utorak da je prijedlog državnog proračuna za 2016. utemeljen u realnim gospodarskim prilikama, te poručio kako će Ministarstvo kulture sredstva koja su mu dodijeljena raspoređivati pošteno i “pazeći na svaku kunu”.

“Proračun je utemeljen u gospodarskim prilikama u kojima živimo i okvirno je u razini prošlogodišnjega. Vrijeme je štednje”, rekao je Hasanbegović odgovarajući na pitanja novinara u zagrebačkoj Gradskoj upravi nakon potpisivanja Pisma namjere o postavljanju spomenika Ruđeru Boškoviću u Milanu.

Naravno, želja nam je da se sustavni pad proračunskih izdvajanja za kulturu time i prekine, kazao je Hasanbegović. “To je novac poreznih obveznika. Pazit ćemo na svaku kunu i taj novac raspoređivati prema kulturnim potrebama, ali i konkretnim ocjenama pojedinih projekata”, istaknuo je ministar.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić izjavio je pak da njegova stanka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti namjerava izaći s nekim prijedlozima “koji se neće moći odbiti”.

“Ovaj proračun je za sada realan, ali se može ‘popeglati’, posebno kad su u pitanju znanje, obrazovanje, prijevoz i branitelji”, kazao je Bandić novinarima. O tome će Stranka rada i solidarnosti reći nešto na tiskovnoj konferenciji Kluba Milana Bandića u srijedu, te u nedjelju u sjedištu stranke u Praškoj ulici, uoči saborske sjednice u ponedjeljak na kojoj će se odlučivati o proračunu, najavio je.

Na novinarsko pitanje hoće li zastupnici njegove stranke podržati proračun bude li usvajanje ovisilo o njima Bandić je kazao: “Mi nikad ne ucjenjujemo, mi smo rješenje”. Proračun će se usvojiti, a mi ćemo predložiti neka rješenja koja se neće moći odbiti, dodao je.

Komentiraj