Hasanbegović jedini koji brani Škoru: “Nema potrebe za stvaranjem moralne panike”

Jedan od ključnih ljudi Domovinskog pokreta Zlatko Hasanbegović u javnosti je poznat po svojim konzervativnim stavovima, a u Dnevniku Nove TV je otkrio zašto smatra da će osvojiti glasove u glavnom gradu, iako ga se u Zagrebu sjećaju jedino po tome što je naziv trga Maršala Tita promijenio u Trg Republike Hrvatske.

”Moje političko djelovanje građanima je poznato. Hrvatskoj su potrebne korjenite promjene, sistemske. Majka svih promjena je promjena izbornog zakona jer on je preduvjet za dobivanje autentičnog političkog predstavništva u Hrvatskom saboru, da se ne događa ovo gaženje izvorne biračke volje koje je obilježilo vladavinu gospodina Andreja Plenkovića”, kazao je.

Kada je riječ o Zakonu o obnovi Zagreba kaže da je to bilo ”predmet kvazi aktivizma i različitih oblika demagogije”.

”To je jedna ozbiljna tema. Naravno da je zakon poželjan, ali budimo iskreni, za ono što je potrebno Zagrepčanima oštećenima u potresu u krajnjoj liniji nije ni potreban novi zakon i dosadašnji okvir omogućuje postupanje u tom slučaju. Kod nas nije problem zakona, nego problem nesposobnosti političkih elita u provedbi tog zakona”, smatra Hasanbegović.

Komentirao je izjavu svog šefa Miroslava Škore

”Gospodin Škoro je objasnio što je pod time mislio. Ja načelno odbijam sudjelovati u banalnoj i trivijalnoj raspravi o takvom važnom pitanju zakonskog reguliranja pitanja pobačaja, što je obveza koju je Ustavni sud propisao. U roku od dvije godine gospodin Plenković, predan svom autentičnom demokršćanstvu po tom pitanju nije ništa učinio. To je osjetljivo pitanje koje ima moralnu, pravnu, religiju, etičku pozadinu i u tome se ne može raspravljati u formatu dnevno-političkih rasprava”, poručio je. Dodaje da je to načelno stav stranke.

”Zastupamo zaštitu života od začeća do smrti. Imamo činjenicu da sada postoji zakonsko pravo na pobačaj do 10. tjedna. S jedne strane imamo pravilo i načelo, a s druge iznimke. Zakonodavac prije donošenja zakona mora pristupiti ozbiljnoj raspravi i nema potrebe stvarati moralnu paniku i pristupati različitim celebrity kampanja”, poručio je Hasanbegović u Dnevniku.

 

 

Komentiraj