HASANBEGOVIĆ ‘Bandić je rodonačelnik ove moralne kaljuže u Saboru’

Borna Filic/PIXSELL

Zastupnik stranke Neovisni za Hrvatsku, Zlatko Hasanbegović za N1 je komentirao političke aktualnosti.

Hasanbegović je prisustvo veleposlanika Del Vechia na obilježavanju Dana Republike Srpske nazvao sramotnim, a objašnjenje “bizarnim”.

“Nismo mala djeca. Gospodin Del Vechio je dobro znao što se u Banja Luci događa 9. siječnja. On je činio ono što Hrvatska politika čini već duži niz godina – bespogovorno je podupirao i slijedio politiku gospodina Dragana Čovića i iz ovoga možemo zaključiti da hrvatska politika prema BiH nije niti postoji, ona je svedena da bude instrument politike gospodina Čovića, a svim znamo koja je to politika. On nije prvi put na obilježavanju tog nesretnog 9. siječnja, on je tamo bio redovito i njegova politika je poznata – strateško savezništvo s gospodinom Dodikom. On je pretvorio hrvatsku politiku u BiH u ostvarenje svesrpskih nacionalnih ciljeva”, smatra Hasanbegović za kojega je Čovićeva politika u susprotnosti s interesima Hrvata u BiH.

Hasanbegović fijasko s kupovinom izraelskih borbenih zrakoplova smatra “diletantizmom Vlade i premijera Andreja Plenkovića”, te je mišljenja kako je ovakvim epilogom narušen ugled države kao ozbiljnog partnera i ozbiljnog aktera međunarodnog odnosa.

Bivši Bandićev koalicijski partner u Gradskoj skupštini danas smatra kako je Hrvatski sabor negacija izborne volje hrvatskog naroda, a upravo zagrebačkog gradonačelnika vidi kao glavnog krivca za tu situaciju.

“Rodonačelnik moralne kaljuže je gospodin Bandić”, rekao je Hasanbegvić, dodavši kako je Bandićeva stranka “okupljalište komunalnog političkog otpada”.

“To je okupljalište političkih mrtvaca. To je jedini način da ti ljudi zadrže neku političku ulogu u hrvatskoj politici i Saboru koju više nikad neće imati”, misli Hasanbegović.

Komentiraj