Harry Styles na naslovnici Voguea ušao u povijest: “Ženska odjeća je fantastična”

Harry Styles, nekadašnji član boy banda One Directions, već godinama niže uspjehe u solo karijeri. Novo priznanje došlo je u obliku naslovnice za prosinac američkog Voguea – najpoznatijeg, najcjenjenijeg i najutjecajnijeg modnog časopisa na svijetu koji se zbog svoje prepoznatljivosti i utjecaja na modnu industriju naziva “modnom Biblijom”.

Styles, koji je ovog ljeta pokorio glazbene ljestvice hitom ‘Watermelon Sugar High’, na naslovnici Voguea odjeven je u Guccijevu jaknu i haljinu. Styles je prvi muškarac koji je dobio samostalnu naslovnicu u 127-godišnjoj povijesti ovog časopisa.

Fotografije je snimio Tyler Mitchell, koji je također ušao u povijest kada je postao prvi Vogueov fotograf crne boje kože koji je snimio naslovnicu 2018. godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @harrystyles

U intervjuu koji prati fotografije Styles je s Hamishem Bowlesom pričao o One Dorectionu, njegovoj samostalnoj karijeri i osobnom stilu. “Nikad ne možeš biti previše sređen. Tako nešto ne postoji”, rekao je Styles navodeći osobe koje su ga nadahnule – Peincea, Davida Bowieja, Elvisa Presleyja, Freddiea Mercuryja i Eltona Johna.

“Odjeća postoji za zabavu, eksperimentiranje i igranje. Ono što je zaista uzbudljivo je da se sve linije i granice nekako ruše. Kad maknete barijere između muške i ženske odjeće, otvarate cijelu arenu u kojoj možete igrati”, objasnio je Styles. Dodao je da često odlazi u trgovine i nekako uvijek završi na ženskom odjelu, diveći se odjeći. “Kad u životu, u bilo čemu, postavljate barijere, samo se ograničavate”, istaknuo je.

“Toliko je radosti u igranju s odjećom. Nikad zapravo nisam razmišljao o tome što to znači – jednostavno postaje produžni dio stvaranja nečega”, objasnio je Styles (26).

Redateljica sljedećeg filma u kojem će se pojaviti Styles ‘Don’t Worry Darling’, Olivia Wilde, kaže da je pjevač i glumac moderan i redefinira značenje muškarca sa samopouzdanjem. “Nadam se da je takvo samopoudanje kakvo Styles ima, potpuno lišeno tragova toksične muškosti, pokazatelj njegove generacije i budućnosti svijeta”, izjavila je Wilde za Vogue.

Kreativni direktor Voguea Alessandro Michele rekao je da je Styles ‘revolucionar’. “Doista je u dodiru sa svojom ženskom stranom jer je to nešto prirodno. I on je velika inspiracija za mlađu generaciju – u načinu na koji možete biti potpuno slobodni kad se osjećate ugodno”, zaključio je.

Komentiraj