Harry i Meghan danas krste malog Archieja

Sina vojvode i vojvotkinje od Sussexa, princa Harryja i vojvotkinje Meghan, krstit će tijekom dana kantenberijski nadbiskup na privatnoj ceremoniji, javlja u subotu BBC.

Archie Harrison Mountbatten-Windsor krstit će se uz prisustvo bliske obitelji i prijatelja u privatnoj kapelici u dvorcu Windsor.

Među uzvanicima će biti princ Walesa, vojvotkinja od Cornwalla Camilla te vojvoda i vojvotkinja od Cambridgea, princ William i njegova supruga Catherine.

Već je utvrđeno kako kraljica Elizabeta neće prisustvovati krštenju zbog ranije preuzetih obaveza.

Očekuje se da će krštenju nazočiti i Meghanina majka Doria Ragland.

Prinčevski par je odlučio izostaviti medije i publiku iz cijele ceremonije te nije otkrio tko će biti kumovi malom Archieju.

Umjesto novinarskih fotografa, modni fotograf Chris Allerton koji je fotografirao i njihovo vjenčanje, zabilježit će danas na krštenju posebne trenutke.

Archie će nositi ručno izrađenu repliku kraljevske haljine za krštenje koju je izradila kraljičina krojačica Angela Kelly.

Krstionica Lily Font, u kojoj su kraljica Viktorija i princ Albert krstili svoje prvo dijete Viktoriju 1841., također će biti korištena kao posuda za vodu iz rijeke Jordan kojom će se Archie krstiti.

Svi koji se nadaju prizorima s kraljevskog krštenja, bit će razočarani jer događaj neće biti televizijski popraćen.

Jedino se kasnije popodne očekuju privatne fotografije.

Iako se obično u javnosti objave imena kumova, ovaj puta su ih prema njihovoj želji, Harry i Meghan odlučili zadržati u tajnosti.

Sve upućuje na to da ovo nije uobičajena kraljevska ceremonija, što ide u prilog želji roditelja da odgajaju sina Archieja daleko od svjetla reflektora.

Komentiraj