Hanževački: “Novi punktovi za masovno cijepljenje u Zagrebu su spremni”

U Zagrebu se pripremaju nove lokacije za masovno cijepljenje – u Domu sportova, u osnovnoj školi u Dubečkoj ulici i u dvorani Gimnazije Lucijana Vranjanina. Ovi bi punktovi trebali početi funkcionirati od utorka, a dnevno bi se tako u Zagrebu trebalo cijepiti više od deset tisuća ljudi.

“Svaka lokacija će s 1000 do 1500 cijepljenih dnevno doprinijeti tome da pokušamo uloviti brojku od 10 tisuća cijepljenih dnevno”, rekao je za Dnevnik HRT-a Miroslav Hanževački, ravnatelj Doma zdravlja Zagreb-Zapad. Dodao je da su, ako bude dovoljno cjepiva, punktovi spremni provoditi cijepljenja 7 dana tjedno, te da će sve lokacije imati ista cjepiva.

“Cijepit ćemo koliko god to bude potrebno, u svakoj smjeni na ovoj lokaciji bit će 20, što liječnika, medicinskih sestara, što administrativnog osoblja, a isto tako će biti i na drugim punktovima, tako da vjerujem da neće biti značajnih problema”, poručio je.

U tjednu koji dolazi oslonit će se na obiteljske liječnike. “Termine cijepljenja će prvenstveno puniti liječnici obiteljske medicine, a nadopunjavati ćemo ih koliko to bude moguće preko platforme”, objasnio je. Hanževački je poručio da, ako netko nije dobio poziv od svog liječnika ili platforme Ministarstva zdravstva, nema potrebe da dolaze.

 

 

Komentiraj