Odvjetnik i vlasnik Hanza Medija Marijan Hanžeković gostovao je danas u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ HRT-a, gdje je komentirao rad svog ureda na poslovima ovrha HRT-ove pristojbe.

“Postoji način da nikoga ništa dodatno ne košta: da se račun za vodu ili TV pretplata plati na vrijeme”, rekao je Hanžeković o ovrhama. Kaže da u Hrvatskoj ovrhe radi 4700 odvjetnika, te dodaje da se niti jedan odvjetnik nije obogatio samo na ovrhama, pa tako nije ni on. Ovrhama se, tvrdi, najviše obogaćuje Hrvatska radiotelevizija.

Rekao je kako se država i bilježnik uvijek naplate, a odvjetnik ima nenaplaćenih 60 posto potraživanja iako je odvjetnička usluga u slučaju ovrha – besplatna.

Na pitanje voditelja Aleksandra Stankovića kako je dobio posao vezan za ovrhe HRT-a, odgovara kako ga nije dobio, nego ga je ‘izmislio’. Rekao je i kako je usluge bivšem ravnatelju Hrvatske radiotelevizije Mirku Galiću ponudio besplatno.

Prijedlog Mosta je da HRT ovrhe provodi sam, a na pitanje hoće li mu se tako izbiti veliki prihod, Hanžeković kaže kako njegov ured zarađuje i na drugim poslovima, ne samo na ovrhama.

“Ono što predlaže Most u početku je protuustavno. Oni se moraju sviditi biračima, ljudi ne vole plaćati, a oni pozivaju ljude da ne plaćaju. Gospodin Bulj tako je ovršen 11 puta, što nije pohvalno za zastupnika. Ta kultura neplaćanja meni je neshvatljiva. Svaki pretplatnik HRT-a dobije tri opomene prije ovrhe”, objasnio je Hanžeković.

Kaže i kako nije niti lijevo niti desno politički orijentiran. “Ja sam građanin koji je patriot, ni lijevo, ni desno. Mislim da su lijevi predesno, a desni prelijevo. Mislim da treba otvoriti prostor i za druge novinare koji drugačije misle. U Jutarnjem listu ima i drugih mišljenja, a ne samo mišljenja ljevičarskih novinara”, istaknuo je.

Potvrdio je kako je član udruženja slobodnih zidara. “Slobodni zidari u Hrvatskoj imaju dugu tradiciju. Familijarno je njihov član bio moj pradjed koji je bio rektor Zagrebačkog sveučilišta i moj moj djed. Osnovani su s ciljem rušenja feudalizma i na ideji jednakosti i bratstva”, zaključio je Hanžeković.

Komentiraj