Hanžeković otkrio kada će Ježić vratiti pet milijuna eura

Pixaby

Odvjetnik Roberta Ježića, Marijan Hanžeković, u utorak je novinarima rekao kako će Ježić vratiti pet milijuna eura koje je MOL, kako tvrdi Ježić, Sanaderu uplatio preko njegovog računa u Švicarskoj, kada presuda bude pravomoćna i prevedena na hrvatski jezik.

“Novac nije uplaćen gospodinu Ježiću, već na tvrtku i temeljem simuliranih ugovora. Da bi se iz tvrtke mogao isplatiti dalje mora postojati pravni osnova”, rekao je Hanžeković dodajući da pravna osnova može biti samo pravomoćna presuda.

“Kad presuda postane pravomoćna, da bi se mogla izvršiti u Švicarskoj, mora biti prevedena na njemački jezik, mora biti pred sudom švicarskim u delibacionom postupku nostrificirana”, dodao je, kako prenosi portal Index.

Hanžeković je kazao da ne zna je li novac potrošen. “Osim što stalno objašnjavam notorne stvari koje bi studenti treće godine trebali znati. Tko ga naziva nepouzdanim svjedokom. Mol? I prvostupanjski i drugostupanjski sud smatrali su ga vrlo vjerodostojnim. Vrhovni sud je potvrdio presudu. Ustavni sud je ukinuo i zato se sve vraća natrag. Ja ne vidim nikog relevantnog tko bi mogao osporiti njegovo svjedočenje”, poručio je.

Komentiraj