HANFA je oduzela licencu za rad upravi Fondu za gospodarsku suradnju Nexus, neslužbeno doznaje N1. U samom Nexusu nisu htjeli ništa komentirati prije službene objave.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo potvrdilo je krajem prošle godine da je pokrenulo novu istragu protiv osnivača Agrokora Ivice Todorića i još tri osobe zbog malverzacija povezanih s nezakonitim isplatama pozajmica pri čemu je za investitore nastala šteta od 47,500.000 kuna.

“Ivicu i Ivana Todorića tereti se da su potaknuli suosumnjičene šefove Nexusa da suprotno odgovarajućim zakonskim odredbama, bez znanja ulagatelja i protivno odluci Povjereničkog odbora daju ukupno 117,5 milijuna kuna zajma njihovom dioničkom društvu, iako su ta sredstava bila strogo namijenjena za ulaganje u tvrtku Zagreb-Montaža. Šefove Nexusa tereti se da su zlouporabili povjerenje zbog nezakonitih zajmova koje je 2016. investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru”, naveli su iz Županijskog državnog odvjetništva.

O svemu su se tada oglasili i iz Nexusa, te poručili kako je o njima iznesen niz netočnosti. Njihovu reakciju pročitajte OVDJE.

O Nexusovim zajmovima Nacional je pisao još u srpnju prošle godine.

NEXUS POD ISTRAGOM: Milijune HBOR-a i mirovinskih fondova posudio Agrokoru

Komentiraj