Hamilton objasnio zašto je sezona Formule 1 ‘dosadna’

Lewis Hamilton uvjerljivo je slavio na Velikoj nagradi Francuske. Britanac je vodio od prvog do posljednjeg kruga, osigurao 79. pobjedu u karijeri te povisio vodstvo u vodećem poretku na 36 bodova.

Peterostruki svjetski prvak ove je godine ispustio samo 21 od mogućih 208 bodova, slavio je u šest od prvih osam utrka upisavši najbolji start sezone.

U utrci u Francuskoj na drugom je mjestu bio Hamiltonom momčadski kolega Valtteri Bottas sa 18 sekundi zaistatka. Najveći rival Hamiltona u posljednjih nekoliko godina, Sebastian Vettel, završio je na petom mjestu i sada već ima 76 bodova zaostatka za Hamiltonom.

“Ako kažete da je ova sezona dosadna, potpuno vas razumijem. Ali, nemojte prstom upirati u vozače, mi ne pišemo pravila. Trebali biste pritisnuti ljude na vrhu, koji bi trebali raditi svoj posao. Donosili su neke vrlo, vrlo loše odluke godinama”, rekao je Hamilton.

Dodao je kako je, zahvaljujući Bernieu Ecclestoneu, sve konstantno u Formuli 1, čak i prije nego što je on došao na scenu. “Odluke iz tog vremena još su uvijek na snazi. Sve dok se ne promijeni struktura menadžmenta, sve će ostati isto. Moj je posao da dam najbolje od sebe kao vozač”, ističe Britanac.

Komentiraj