EPA/Alberto Morante

Halilović: Sada mi je najvažnije što više igrati i steći samopouzdanje

Mladi hrvatski reprezentativac Alen Halilović (19), koji je ovog ljeta otišao na posudbu u Sporting Gijón, kazao je da mu je sada najvažnije što više igrati i steći samopouzdanje.

“Dolazak u Sporting je dobar za mene, to je veliki klub u Španjolskoj. Igrači su mladi ali jako dobri, s kvalitetnim trenerom. Svjestan sam da moram igrati više za momčad, a ne individualno, da moram biti bolji u obrambenim zadacima, bolje koristiti desnu nogu. Naravno, cilj mi je iduće godine vratiti se u Barcelonu, no sada samo razmišljam o utakmicama za Sporting, želim što više igrati i steći samopouzdanje“, rekao je Halilović u razgovoru za španjolsku radijsku postaju Cadena Ser.

Halilović je prošle sezone igrao za Barcelonu B u drugoj španjolskoj ligi. “Najbolje se osjećam iza špice ili na desnoj strani u vezi, poziciji koju igra Rakitić u Barceloni. Za razliku od Modrića, ja sam više ofenzivni vezni“, rekao je.

“Rakitić mi je veliki prijatelj koji je uvijek uz mene i pomaže mi. Kad god mi nešto treba, zovem ga, a također mi pomaže i njegova obitelj. Sjajna je osoba. Stvarno sam sretan što ga imam u Barci. Naravno, odličan je i igrač. Savjetovao mi je da samo nastavim raditi i da mi je sada važno što više igrati jer sam mlad i trebam utakmice“, istaknuo je Halilović.

Napomenuo je i kako mu je najveća zvijezda Barcelone pružila podršku od prvog dana u Barceloni. „Messi je jedna druga razina, i kao igrač, i kao osoba. Jako je dobar, prvi dan mi je rekao da mu se javim budem li što trebao. To je bio šok za mene“.

 

  • Halilovića su se u Barceloni najviše dojmili treneri: “Sviđa mi se što se puno trenira s loptom, u Hrvatskoj to nije tako. Ovdje se puno radi na posjedu lopte, a treneri stalno razgovaraju s igračima“.

 

Tako je nedavno razgovarao s trenerom Barce Luisom Enriqueom koji ga je uvjerio da mu je posudba u Sporting najbolja opcija kako bi se razvio u kvalitetnog igrača za Barcelonu.
„Luis mi je rekao da je za mene sada najvažnije puno igrati u prvoj ligi, da Barca misli na mene, te da u Španjolskoj svi mogu gledati moje nastupe. Ja sam se složio s tim“, rekao je.

Prisjetio se i trenutaka prije dolaska u Barcelonu: “Imao sam puno ponuda drugih klubova, poput Tottenhama i Borussije Dortmund, i nikada nisam mislio da će se javiti Barca. No, moja majka je stalno pitala gdje je Barca, kada će se Barca javiti, i kada je klub nazvao mog oca odmah sam odlučio potpisati. Oduvijek sam bio obožavatelj Barcelone i Lea Messija pa nisam razmišljao ni minutu“.

Dotaknuo se i dolaska Matea Kovačića u Real Madrid. “Kovačić je odličan igrač, sjajan je jedan na jedan, može trčati puno, jako mi se sviđa kako igra. Nije mi jasno zašto ga Barca nije dovela, jer je on nogometaš za budućnost i bit će važan Real Madridu”, kazao je Halilović.

 

  • Radijski voditelj ga je pohvalio zbog znanja španjolskog jezika nakon samo godine dana provedene u Španjolskoj, napomenuvši da ima igrača u Barceloni koji godinama igraju pa ne govore tako dobro.

 

“Da, sve razumijem i mogu pričati na španjolskome. No, kako tek Rakitić priča španjolski, isto kao i hrvatski. Iduće godine počet ću učiti katalonski“, napomenuo je.

Halilović je u četvrtak sudjelovao u pobjedi mlade hrvatske reprezentacije nad Gruzijom od 1-0, a u ponedjeljak u Estoniji igra drugu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo. U skupini su još Španjolska, Švedska i San Marino.
„Sa Španjolskom će biti najteže“, istaknuo je Halilović.

Komentiraj