Ivo Cagalj/PIXSELL

Halilović: Došao sam učiti

Vezni igrač mlade hrvatske reprezentacije Alen Halilović (19) u subotu ujutro je imao prvi trening sa suigračima u Sporting Gijonu, no neće biti u momčadi koja će u nedjelju u 20.30 sati istrčati protiv Real Madrida na otvaranju španjolskog prvenstva.

Halilović je u petak popodne sletio u Gijon, gdje ga je Barcelona poslala na jednogodišnju posudbu. Trener Sportinga Abelardo Fernandez rekao je u petak kako će protiv Reala igrati svi igrači koje je imao lani u drugoj ligi te 19-godišnji paragvajski napadač Antoni Sanabria posuđen iz Rome. Iako je hrvatski reprezentatativac na hipotetsko pitanje “bi li volio debitirati protiv Reala” kategorički odgovorio potvrdno, ta će mu želja ostati neispunjena.
Halilović je predstavljen publici nakon treninga u 10.30 sati kada je na pomoćnom terenu istrčao u dresu s brojem 25 na leđima što je popraćeno pljeskom okupljenih gledatelja.
“Nosit će broj 25, prvotno namijenjen trećem vrataru, no tražit ćemo od organizatora lige da broj ostane njemu jer je još uvijek slobodan broj 12“, navedeno je u priopćenju kluba.
“Izabrao sam Sporting jer je to veliki klub u Španjolskoj. Želim puno pomoći ovoj momčadi, poznajem ju lani iz druge lige i sviđa mi se”, rekao je po dolasku na pomoćni stadion, gdje ga je dočekalo 500-njak Sportingovih navijača.
“Jako sam sretan, želim ovdje učiti i raditi. Imam samo 19 godina, jako sam mlad, a s trenerom sam razgovarao dva-tri puta te mi je rekao da treba igrača na poziciji koju igram. Za mene je dolazak ovdje najbolja opcija”, dodao je Halilović.
Trener Fernandez zahvalio je sportskom direktoru Barcelone Robertu Fernandezu i treneru Luisu Enriqueu što su ga “pogurali da dođe ovdje”. Halilović je otkrio da mu je trener Barcelone u razgovoru rekao kako je “Sporting najbolje odredište za njega, gdje će moći dobro raditi i napredovati”.
Halilović će imati još tjedan dana za oporavak od lakše prehlade koja ga je mučila tijekom ovog tjedna, prilagodbu na grad, novi klub i nove suigrača, a prvi put bi se u momčadi Sportinga mogao naći sljedećeg vikenda, kad će momčad iz Gijona gostovati kod Real Sociedada.

Komentiraj