Halilhodžić tužio Japance, traži 1 jen

epa

Odvjetnici trenera Vahid Halilhodžića su u četvrtak predali tužbu protiv Japanskog nogometnog saveza (JFA) i njegovog predsjednika Kozoa Tashima, tražeći simboličnu odštetu u visini od jednog jena radi “obnove časti” bivšeg izbornika koji je smijenjen početkom travnja.

“JFA ne želi dati objašnjenje pa ih pozivamo da se izjasne u sudnici”, izjavio je Halilhodžićev odvjetnika Lionel Vincent.

“Tražimo pismo isprike i isplatu odštete u visini od jednog jena”, dodao je.

S obzirom da se ovdje ne radi o novcu, “cilj ove tužbe je obnova Vahidove časti”, objasnio je odvjetnik, ocjenjujući kako su motivi JFA-a za ostavku Vahida Halilhodića “bili klevetnički i nanijeli su štetu njegovoj časti”.

Predsjednik JFA Kozo Tashima je kao razlog za Halilhodžićevu ostavku, samo dva mjeseca od početka SP-a u Rusiji, naveo probleme u komunikaciji između njega i igrača.

“Nitko me ni u jednom trenutku nije upozorio da postoji opasnost od ostavke”, reagirao je nakon smjene Halilhodžić, dodavši da se osjeća “ponižen”.

Imenovan izbornikom u ožujku 2015. Halilhodžić smatra da je ostvario cilj, a to je plasman Japana na šesto svjetsko prvenstvo.

Japan će u Rusiji igrati u skupini H zajedno s Poljskom, Senegalom i Kolumbijom, a prvenstvo otvara 19. lipnja utakmicom protiv Kolumbije.

Komentiraj