Mjestimice ugaženog ili mokrog snijega ima na cestama u Lici i Gorskom kotaru te u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a kolnici su mokri i skliski kolnici od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Dalmaciji i Slavoniji te je zbog niskih temperatura moguća poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema na pojedinim državnim i županijskim cestama i Gorskome kotaru, u Primorju, u Lici, u Zadarskoj županiji te u središnjoj Hrvatskoj.

Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i ne kreću na put bez zimske opreme.

Zbog srušenog i prepriječenog stabla u mjestu Klokovec za sav je promet zatvorena ŽC2155 na dionici Tuheljske Toplice-Krapinske Toplice. Obilazak je DC205-Gubaševo-Krapinske Toplice-DC207.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima. Zbog zimskih uvjeta u Sloveniji za teretna vozila iznad 7,5 tona zabranjen je promet na graničnim prijelazima: Brod na Kupi, Čabar i Prezid.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Komentiraj