Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama DC50 i DC25 preko Gračaca, Obrovca i Karina), autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica; Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja Hrvatski autoklub.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) od Bakra do Novog Vinodolskog zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Novog Vinodolskog do Senja dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar usporava promet i na riječkoj obilaznici na mostu Rječina i na autocesti A7 između GP Rupa i NP Rupa.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, a moguća je i poledica. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Magla mjestimice usporava promet u unutrašnjosti, a ima je i na autocesti A1 između Zagreba i Bosiljeva.

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama:

Gorski kotar: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo i Kikovica, DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica, DC 32 Prezid – Delnice, DC 42 Stubica (D3) – Ogulinski Hreljin, DC 203 Brod na Kupi – Delnice (D3), DC 305 Parg-Čabar, DC 501 Gornje Jelenje-Oštrovica D8-Meja, ŽC 5030 Platak-Kamenjak, ŽC 5034 Vrbovsko – Ravna Gora –Kupjak, ŽC 5032 Crni Lug – Mrzle Vodice -G.Jelenje (D3), ŽC 5062 Kraljev Jarak – Fužine, ŽC 5068 Hreljin –Zlobin-Fužine, ŽC 5191 Sopac (D3) – Mrkopalj – Tuk, ostale županijske i lokalne ceste na području Delnica, Čabra, Vrbovskogi Gornjeg Jelenja.

Lika: DC1 Ondić-Gračac-Palanka, DC25 Korenica-Lički Osik, DC42 u mjestu Poljanak, DC52 Špilnik-Korenica, DC218 GP Užljebić-Donni Lapac-Dobroselo, DC429 Selište Drežničko (DC42)-Selište Drežničko (g.ž. LS), ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5203 Sučević-Donji Srb-Brotnja, ŽC5199 Šušanj-Štirovača, sve lokalne i županijske ceste na području Ličko-senjske županije, sve županijske i lokalne ceste na području općina Perušić i Sveti Rok te na DC220 između mjesta Jabuka i Tijarica u Dalmaciji (poledica).

Zbog snježne vijavice za sav promet zatvorena je DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

Zimski su uvjeti na staroj cesti preko Učke i Ćićarije (zabrana je za teretna vozila iznad 7,5t).

Za sav promet zatvorena je nerazvrstana cesta NC590490 Podastrana te ŽC5165 Vrebac- Mogorić-Gornja Ploča zbog vode na kolniku.

Za sav promet (zbog radova) zatvorene su ceste: DC1 kroz Lučko i Stupnik (od raskrižja s Ventilatorskom ulicom do raskrižja s Ulicom Svetog Benedikta); DC6 na dionici Glina-granični prijelaz Dvor (obilazak je Glina (DC37)-Petrinja-Hrvatska Kostajnica-Dvor); DC64 na dionici Kršan (raskrižje DC64/DC500)-Vozilići;
DC34 Valpovo-Josipovac u naselju Petrijevci; DC228 Jurovski Brod-Ozalj-Karlovac u Ozlju.

Od 16. siječnja u 10,00 sati do 1. ožujka do 18,00 sati bit će zatvorena državna cesta DC206 od Valentinova do Petrovskog, zbog obnove kolnika.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama: DC1 u naselju Tušilović te Sinj-čvor Klis Grlo u Dicmu; DC24 Bračak-Bedekovčina; DC28 čvor Cugovec-Sveti Ivan Žabno i Novi Glog-Kenđelovac;
DC29 u mjestu Mače; DC8 Jadranskoj magistrali: između Kaštel Starog i Kaštel Gomilice, u Podstrani, na dionici Zaton Doli-Bistrina i kod raskrižja Srebreno, DC75 na južnoj obilaznici Poreča na dionici Vrvari-Bijela; DC225 Zaprešić-Prigorje Brdovečko u Zaprešiću;DC423 na raskrižju Osječke ulice i Ulice Nikole Šubića Zrinskog (DC423) u Slavonskom Brodu; DC303 Rovinjsko Selo-Brajkovići-Kurili.

Granični prijelazi

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače upozoravaju na gužve i duža čekanja te im savjetuju da koriste susjedne granične prijelaze.

Granični prijelaz Harmica (SLO) otvoren je za vozila do 7,5 t.

Pomorski promet

U prekidu su: trajekti na linijama: Stinica-Mišnjak i Prizna-Žigljen, katamaranI na linijama: Novalja-Rab-Rijeka, Silba-Olib-Premuda, brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.

Komentiraj